Antibiotic

Substanţă naturală sau de sinteză folosită pentru a trata o infecţie sau suprainfecţie provocată de bacterii.
Există mai multe clase de antibiotice, fiecare dintre ele având indicaţii şi moduri de utilizare specifice, precum şi un spectru de acţiune bine determinat.

Tratamentul cu antibiotice trebuie urmat numai la indicaţia medicului, care, de mult eori, dacă va considera că este cazul, foloseşte pentru completarea investigaţiilor şi antibiograma, în ideea de a prescrie tratament cât mai ţintit.
Adminstrarea antibioticelor se poate face pe cale locală, orală, injectabilă. Persoanele cu teren alergic trebuie testate înainte de administrarea sau prescirerea unui antibiotic. Reacţia individuală se poate înscrie în termenii generali de acţiune a medicamentului respectiv, sau se poate instala lipsa de reacţie, rezistenţa, chiar intoleranţa, medicul fiind cel care decide cum se continuă tratamentul.

Multe dintre antibiotice determină apariţia unor reacţii secundare adverse tip: greaţă, tulburări digestive, alergie, pacientul fiind sfăutit să ţină minte acel antibiotic care i le-a provocat, şi astfel să nu îl mai folosească ulterior, senalizând acest fapt medicului. De asemena pot apărea infecţii cu fungi, rezistenţă la acel anitbiotic – mai ales în cazul autoadministrării de medicamente.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica