Antiacneic

Substanţa sau medicament folosite pentru a trata acneea.

Poate fi de uz intern sau de uz extern. Numai medicul specialist poate dpune un diagnostic corect şi conduce un tratament eficient antiancneic, mai ales în formele agravate existând şi riscuri sau efecte adverse ale acestor tratamente.

Exemple de medicamente antiacneice de uz extern, prezente în produse tip cremă, loţiune, gel, pudră sunt: acidul salicilic, unele antibiotice, derivaţii de retinol, rezorcina. Pentru uz intern se folosesc de asemena retinoide, antibiotice, hormoni antiandrogeni. Se recomandă curăţarea atentă şi păstrarea igienei tenului, protecţia împotriva soarelui.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica