Angiocardiografie

Examinare radiologică utilizată pentru a pune în evidenţă vasele mari şi cavităţile inimii. Se vizualizează structura, funcţionalitatea, modificările patologice de perete cardiac sau vascular, prezenţa şi funcţionarea orificiilor normale sau anormale ce asigură comunicarea dintre cavităţile inimii.

Tehnica include folosirea unei substanţe de contrast pe bază de iod ce se injectează într-o venă sau arteră periferică. Înainte de injectare se întreabă pacientul dacă este alergic la produse cu iod şi, oricum, întotdeauna se efectuează o testare la această substanţă, deoarece are un serios potenţial alergen. Substanţa de contrast, opacă la radiţiile X, permite vizualizarea în timp real a circulaţiei prin vasele sanguine, apoi prin cavităţile inimii.

O examinare mai completă şi de fineţe se poate realiza prin injectarea unei doze mici de substanţă cu izotopi (techneţiu 99m). Investigaţia presupune internare de o zi (24-36 ore), se foloseşte anestezia locală la locul introducerii izotopului sau a substanţei de contrast, pacientul este supravegheat în permanenţă, pe toată durata examinării şi a spitalizării.

Dacă la testarea sensiblităţii la substanţa de contrast apare o reacţie alergică, procedura nu se iniţiază. În cazul în care după ce persoana a fost testată şi nu au apărut vreo reacţie sau modificare de tip alergic, dar în cursul sau după terminarea procedurii apare o reacţie alergică, medicul aplică o schemă de tratament specific, de urgenţă. Apoi, poate recomanda supraveghere şi un tratament antialergic pe termen lung.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.