Anestezie generală

Provocarea unei stări de lipsă de sensiblitate cu ajutorul anestezicelor.

Este utilizată în timpul intervenţiilor chirurgicale, dar şi în cazul unor investigaţii dureroase sau pentru care pacientul trebuei sa fie perfect relaxat.

Anestezia generală cuprinde trei etape sau stadii: narcoza (somn pro¬fund; analgezia (dispariţia durerii); curarizarea (folosirea unui derivate de tip curarra, o substanţă cu efect paralizant).

Anestezia prin inhalare constă în folosirea unei măşti şi a unui cirucit ce conţine un amestec gazos dc oxigen şi protoxid de azot , la care se adaugă un anestezic volatil.

Anestezia prin injecţie intravenoasă constă în folosirea unui agent hipnotic anestezic căruia i se adaugă de obicei un preparat curarizant  şi un analgezic– de obicei, un derivat de morfină.

Anestezia se menţine prin reinjectare sau inhalare periodică a amestecului dozat de medicul anestezist. Pe parcursul anesteziei generale toate funcţiile organismului sunt menţinute şi supravegheate de medicul anestezist. Trezirea din anestezie se face după ce s-a încheiat intervenţia, sub supraveghere medicală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?