Anestezic

Substanţă medicamentoasă utilizată pentru a obţine anestezia –   întreurperea conducerii nervoase în vederea reducerii sau suprimării sensibilităţii generale sau locale.

Anestezicele pot fi:

1) Anestezice generale – acţionează rapid, induc somn profund, se utilizează în cazul intervenţiilor chirurgicale. Sunt administrate pe cale pe cale intravenoasă sau respiratorie.
Anestezicele generale se pot administra pe cale intravenoasă (barbituricele) sau respiratorie (amestecate cu oxygen sau cu aer).

2) Anestezicele locale – pot fi, la rândul lor, de suprafaţă (lidocaina, sub formă de gel sau lichid utilizat prin de pulverizare), sau injectabile (lidocaina, procaina, ca soluţie injectabilă subcutanat, intramuscular sau prin inflitraţie şi pentru rahianestezie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.