Analgezie

Scădere până al dispariţie a sensibilităţii la durere.

Poate fi:
– Spontană, consecutiv lezării la nviel de system sau terminaţii nervoase;
– Terapeutică, prin administrarea unei substanţe medicamentoase de tip aspirină, paracetamol, alte antiinfalmatorii nesteroidiene sau derivaţi de morfină.

Dozele şi intervalele de administrare sunt recomandate de medic. Tot cu scop analgezic se mai pot utiliza: fizioterapia (ce include crioterapia, termoterapia, electroterapia), anumite tehnici de masaj, acupunctura, reflexoterapia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața