Analgezic

Substanţă medicamentoasă care se administrează pentru efectul de reducere sau stopare a durerii.

Analgezicele acţionează fie la locul durerii, fie la nivel central, asupra sistemului nervos. Printre anagezicele care acţionează la nivelul durerii se numără aspirina şi paracetamolul. Anagezicele cu efect central sunt derivaţi de morfină. Intră în compoziţia unor medicamente cu efect pe migrene, spasme, inflamaţii şi se adminsitrează cemia bine după consult medical, deoarece acesta poate aprecia ce trepte de tratament a durerii sunt eficiente fără a afecta organismul.

La administrarea de anagelzice pot apărea efecte nedorite sau adverse ce pot ameninţa chiar viaţa. Efectele adverse caracterizează fiecare produs farmaceutic şi care pot fi evitate în primul rând renunţând la autoadministrarea de medicamente. De aceea este imperios necesar ca medicamentele sa fie administrate numai după consult medical şi aprecierea compatibilităţii lor cu boala, organismul şi alte medicamente sau substanţe administrate simultan (alcool, alimente).
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?