Analgezic

Substanţă medicamentoasă care se administrează pentru efectul de reducere sau stopare a durerii.

Analgezicele acţionează fie la locul durerii, fie la nivel central, asupra sistemului nervos. Printre anagezicele care acţionează la nivelul durerii se numără aspirina şi paracetamolul. Anagezicele cu efect central sunt derivaţi de morfină. Intră în compoziţia unor medicamente cu efect pe migrene, spasme, inflamaţii şi se adminsitrează cemia bine după consult medical, deoarece acesta poate aprecia ce trepte de tratament a durerii sunt eficiente fără a afecta organismul.

La administrarea de anagelzice pot apărea efecte nedorite sau adverse ce pot ameninţa chiar viaţa. Efectele adverse caracterizează fiecare produs farmaceutic şi care pot fi evitate în primul rând renunţând la autoadministrarea de medicamente. De aceea este imperios necesar ca medicamentele sa fie administrate numai după consult medical şi aprecierea compatibilităţii lor cu boala, organismul şi alte medicamente sau substanţe administrate simultan (alcool, alimente).
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica