Alport (Sindromul lui Alport)

Sindromul lui Alport  (dr. Cecil Alport) este un complex de afecţiuni de origine ereditară care asociază o boală renală, hipertensiune, o afectare a sistemului auditiv (pierderea auzului) şi leziuni la nivel ocular (cataractă, retinopatie).

Până acum nu s-a descoperit un tratament eficient al acestui sindrom. Se folosesc scheme de tratament ce includ  prevenirea infecţiilor renale, hemodializă, transplant de rinichi, susţinerea a acuităţii auditive prin purtarea de aparate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.