Alport (Sindromul lui Alport)

Sindromul lui Alport  (dr. Cecil Alport) este un complex de afecţiuni de origine ereditară care asociază o boală renală, hipertensiune, o afectare a sistemului auditiv (pierderea auzului) şi leziuni la nivel ocular (cataractă, retinopatie).

Până acum nu s-a descoperit un tratament eficient al acestui sindrom. Se folosesc scheme de tratament ce includ  prevenirea infecţiilor renale, hemodializă, transplant de rinichi, susţinerea a acuităţii auditive prin purtarea de aparate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici