Aliment degresat

Aliment a cărui compoziţie a fost modificată în sensul extragerii unei părţi din conţinutul de lipide sau şi glucide, având astfel o valoare energetică mai mică.

Sunt recomandate, după consult medical, în dietele persoanelor cu masă mare ponderală sau cu probleme de metabolism lipidic.

Efectul pe termen lung al utilizării acestor alimente este încă în curs de studiu, încă nu au fost trase concluzii şi nu s-a definitivat o părere care să fie unanim acceptată conform căreia sunt favorabile sănătăţii şi care anume sunt implicaţiile pe viitor asupra organismului şi metabolismului uman.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea