Algie facială

Prezenţa durerii la nivelul feţei.

Poate fi:

–     Algie de tip vascular, datorită afectării sistemului circulator al feţei; apare pe o jumătate a feţei, putându-se însoţi de înroşire (eritem), durere la atingere sau la frig (curenţi de aer) în puncte sau pe zone ale pielii din jurul ochilor sau obraz, lăcrimare, secreţie abundentă nazală de aceeaşi parte. Criza dureroasă apărea fie treptat, fie brusc, în pusee şi poate ţine în acest fel o perioadă de câteva luni;

–     Nevralgia de trigemen – aşa cum este şi în denumire, este o durere provocată prin iritarea terminaţiilor nervului trigemen (una din cele 12 perechi de nervi cranieni). Durerea (acută, cu caracter intermintent, pulsatil, greu de suportat) poate apărea ca simptom în cadrul unor boli degenerative ale sistemului nervos, sau din cauza expunerii la frig. De asemenea, poate ajuta la diagnosticare în etapele de debut ale erupţiei din Zona Zoster.

Tratamentul include analgezice, betablocante, antidepresive, antiepileptice (pentru efectul de „neutralizare” impulsurilor dezordonate, iritante, către terminaţiile nervoase). Se poate interveni  şi chirurgical asupra rădăcinii sau ramurilor trigemenului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?