Alfablocant

Substanţă naturală sau de sinteză care are efecte opuse acţiunilor adrenalinei. În medicină se utilizează sub forma alfa-blocantelor, cu acţiune pe musculatura vaselor de sânge, în special în cazul tratamentului unor forme de hipertensiune arterială.

Administrarea este fie pe cale orală, fie injectabil, în urgenţe, în cazul tratamentului pe cale orală iniţial recomandându-se să se ţină legătura cu medicul curant deoarece pot apărea unele efecte adverse mai greu de suportat – ameţeală, hipotensiune, tulburări ale tranzitului intestinal, tulburări senzoriale ale aparatului acustico-vestibular, reacţie tip alergic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica