Alfablocant

Substanţă naturală sau de sinteză care are efecte opuse acţiunilor adrenalinei. În medicină se utilizează sub forma alfa-blocantelor, cu acţiune pe musculatura vaselor de sânge, în special în cazul tratamentului unor forme de hipertensiune arterială.

Administrarea este fie pe cale orală, fie injectabil, în urgenţe, în cazul tratamentului pe cale orală iniţial recomandându-se să se ţină legătura cu medicul curant deoarece pot apărea unele efecte adverse mai greu de suportat – ameţeală, hipotensiune, tulburări ale tranzitului intestinal, tulburări senzoriale ale aparatului acustico-vestibular, reacţie tip alergic.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?