Alergie

Reacţia exagerată, anormală a organismului unor persoane care intră în contact cu un alergen, o substanţă care la majoriatatea celorlalte persoane nu produce acest efect.

Ca să fie alergenă, substanţa a mai venit o dată în contact cu organismul. Acesta s-a sensibilizat, alergenul determinând apariţia în organism a unor anticorpi şi modificări ale unor globule albe.

La următorul contact al acestora cu substanţa alergenă, se declanşează o reacţie tip antigen-anticorp. Exemple de manifestări alergice sunt: urticaria, rinita alergică, astmul, eczemele atopice. Uneori se transmite genetic această sensibilitate, alteori organismul se sensibilizează la un moment dat, în cursul vieţii.

Diganosticul este pus de medicul alergolog, iar tratamentul începe cu evitarea alergenului, iar în cazul contactului cu alergenul, se insitituie adminsitrare de antihistaminice. Se mai poate folosi în unele cazuri şi desensiblizarea la alergenul respectiv, în etape, sub supravegherea strictă a medicului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal