Alergie

Reacţia exagerată, anormală a organismului unor persoane care intră în contact cu un alergen, o substanţă care la majoriatatea celorlalte persoane nu produce acest efect.

Ca să fie alergenă, substanţa a mai venit o dată în contact cu organismul. Acesta s-a sensibilizat, alergenul determinând apariţia în organism a unor anticorpi şi modificări ale unor globule albe.

La următorul contact al acestora cu substanţa alergenă, se declanşează o reacţie tip antigen-anticorp. Exemple de manifestări alergice sunt: urticaria, rinita alergică, astmul, eczemele atopice. Uneori se transmite genetic această sensibilitate, alteori organismul se sensibilizează la un moment dat, în cursul vieţii.

Diganosticul este pus de medicul alergolog, iar tratamentul începe cu evitarea alergenului, iar în cazul contactului cu alergenul, se insitituie adminsitrare de antihistaminice. Se mai poate folosi în unele cazuri şi desensiblizarea la alergenul respectiv, în etape, sub supravegherea strictă a medicului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: