Agnozie

Tulburare manifestată prin nerecunoaşterea obiectelor văzute, pipăite,  a suneteleor sau a persoanelor, în condiţiile în care organele se simţ sunt integre. Doar un simţ este afectat – fie văzul, fie auzul, fie pipăitul.

Tipuri de agnozie:

  • Agnozia auditivă – când persoana nu poate recunoaşte un zgomot, sunet, cuvânt cu care era familiară, chiar dacă auzul este perfect păstrat;
  • Agnozia tactilă – persoana nu recunoaşte obiectele ţinute în mână, pipăite cu degetele;
  • Agnozia vizuală –  persoana nu recunoaşte forma unui obiect, persoane deja cunoscute, nu poate recunoaşte scrisul, cifrele, nuanţele (culoarea şi semnificaţia culorii semaforului).
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica