Agnozie

Tulburare manifestată prin nerecunoaşterea obiectelor văzute, pipăite,  a suneteleor sau a persoanelor, în condiţiile în care organele se simţ sunt integre. Doar un simţ este afectat – fie văzul, fie auzul, fie pipăitul.

Tipuri de agnozie:

  • Agnozia auditivă – când persoana nu poate recunoaşte un zgomot, sunet, cuvânt cu care era familiară, chiar dacă auzul este perfect păstrat;
  • Agnozia tactilă – persoana nu recunoaşte obiectele ţinute în mână, pipăite cu degetele;
  • Agnozia vizuală –  persoana nu recunoaşte forma unui obiect, persoane deja cunoscute, nu poate recunoaşte scrisul, cifrele, nuanţele (culoarea şi semnificaţia culorii semaforului).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?