Aerocolie

Prezenţa gazelor în cantitate mare în colon, dilatarea acestuia prin conţinutul excesiv de gaze.

Este un fenomen însoţit de disconfort abdominal şi zgomote destul de perceptibile, senzaţie de presiune datorită umflării abdomenului, uneori aceasta fiind destul de vizibilă.

Poate apărea doar ca o consecinţă a unor tulburări funcţionale ale intestinlului subţire sau gros sau însoţeşte, alături de alte simptome, o colică renală, peritonita, ocluzia intestinală.

Radiologic, fără pregătire, se poate observa conţinutul mare de gaze, tratamentul adresându-se evacuării gazelor pentru reducerea disconfortului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici