Aerocolie

Prezenţa gazelor în cantitate mare în colon, dilatarea acestuia prin conţinutul excesiv de gaze.

Este un fenomen însoţit de disconfort abdominal şi zgomote destul de perceptibile, senzaţie de presiune datorită umflării abdomenului, uneori aceasta fiind destul de vizibilă.

Poate apărea doar ca o consecinţă a unor tulburări funcţionale ale intestinlului subţire sau gros sau însoţeşte, alături de alte simptome, o colică renală, peritonita, ocluzia intestinală.

Radiologic, fără pregătire, se poate observa conţinutul mare de gaze, tratamentul adresându-se evacuării gazelor pentru reducerea disconfortului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.