ADIE (sindrom al lui Adie, sau sindrom Holmes-Adie)

Denumit după neurologul britanic care l-a studiat, dr. William John Adie, acesta este un sindrom neurologic ce constă în principal din două simptome: dilatarea pupilei – care nu reacţioneză apoi prin conctracţie la intensificarea luminii -, pierderea până la dispariţie a reflexelor osteotendinoase, de obicei tendonul lui Achile.

Se datorează afectării fibrelor nervoase postganglionare ale căilor parasimpatice, afectare consecutivă unor infecţii bacteriene sau virale, afectând pupila sau sistemul nervos vegetativ.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.