ADIE (sindrom al lui Adie, sau sindrom Holmes-Adie)

Denumit după neurologul britanic care l-a studiat, dr. William John Adie, acesta este un sindrom neurologic ce constă în principal din două simptome: dilatarea pupilei – care nu reacţioneză apoi prin conctracţie la intensificarea luminii -, pierderea până la dispariţie a reflexelor osteotendinoase, de obicei tendonul lui Achile.

Se datorează afectării fibrelor nervoase postganglionare ale căilor parasimpatice, afectare consecutivă unor infecţii bacteriene sau virale, afectând pupila sau sistemul nervos vegetativ.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie