Adenită (limfadenită)

O inflamaţie acută sau cronică a ganglionilor limfatici.

Sursa inflamaţiei poate fi: virus (mononucleoza infecţioasă), parazit (toxoplasmoză), bacterie, bacilul Koch (adenita tuberculoasă).

O adenită este vizibilă dacă apare în regiunea gâtului, în axile, plica inghinală. Dacă inflamaţia ganglionilor este la nivelul celor situaţi în interiorul cutiei toracice sau abdomen nu se poate evidenţia decât cu ajutorul unor investigaţii – radiogafie, tomografie, RMN – astfel fiind vizibilă o comprimare a organele învecinate.

Adenitele pot fi neînsoţite de vreun alt simptom. Dar unele pot evolua cu febră, dureri abdominale sau jenă la respiraţie.

Adenita mezenterică (cauzată de inflamaţia nodulilor limfatici mezenterici) se întâlneşte la copii care mimează o criză de apendicită.

Se tratează atât cauza cât şi efectele – antibiotic dacă este cazul, antipiretice pentru a scădea febra, analgezice pentru reducerea durerii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica