Acid glutamic

Este un amino acid care se regăseşte în proteinele din plante şi animale. Acidul glutamic ajută la îmbunătăţirea inteligenţei, fiind asemănător unui mesajer către creier care ajută la o gândire limpede şi bună dispoziţie. Tocmai de aceea acest aminoacid a fost folosit pentru tratarea schizofreniei sau a bolii Parkinson.

Acidul glutamic mai este cunoscut şi pentru capacitatea sa de a detoxifia celulele muşchilor. De exemplu, în urma unor exerciţii intense, creşte nivelul de amoniac din celulele muşchilor (care încetinesc recuperarea acestora) şi, la fel ca în cazul creierului, acest aminoacid se ataşează de amoniac în loc să formeze Glutamină.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica