Acetona (Corp cetonic)

[corp cetonic]

Lichid incolor, inflamabil, cu miros caracteristic, utilizat ca solvent atât în mediul industrial cât şi cel casnic (lacul dizvolvant pentru unghii).

Expunerea în mod constant la acetonă – prin inhalare, ingestie, contact cu pielea – duce la fenomenul de acumulare lentă, apoi la intoxicaţie acută prin tulburarea excreţiei acesteia şi a metaboliţilor ei, pe cale pulmonară şi renală.

Acetona sau corpii cetonici – una dintre cele trei substanţe (alături de acid diacetic şi acid betaoxidobutiric) ce rezultă din metabolizarea grăsimilor în organism. În mod normal, corpii cetonici sunt eliminaţi de rinichi, prin urină.

Dacă acest lucru nu se întâmplă la o rată corespunzătoare producerii lor, aceştia se acumulează în corp şi determină creşterea acidităţii mediului intern, inducând tulburări profunde şi comă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica