Abdomen de lemn

Asemănător la palpare, ca duritate, cu un perete dur, „abdomenul de lemn” este o contractură a întregii musculaturi abdominale, dureroasă, prelungită, fără repaus şi care nu poate fi redusă.

De cele mai multe ori este semnul unei peritonite generalizate generate de o apendicită, sau un ulcer perforat, de perforaţia unei anse a intestinelor, etc.

Se însoţeşte de stare generală alterată şi necesită intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica