Şold

Rădăcină a membrului inferior, corespunzând joncţiunii sale cu trunchiul.

Articulaţia şoldului este solidă, mobilă şi permite mişcări variate (flexie şi extensie, adducţie şi abducţie, circumducţie şi rotaţie).

Luxaţia congenitală a şoldului este o malformaţie carac­terizată prin ieşirea capului femural din cavitatea cotiloidă a osului iliac. Depistarea sa este obligatorie la naştere. O tehnică specială de înfăşat este atunci suficientă pentru a pune şoldul la loc definitiv.

Această afecţiune poate fi diagnosticată mai târziu, la vârsta mersului, când ea se semnalează prin apariţia unei claudicaţii (durere / crampă musculară ce apare în timpul mersului sau efortului fizic şi este ameliorată în repaus). Reducerea, mai dificil de obţinut, necesită atunci o punere sub tracţiune.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal