Mituri şi adevăruri despre căderea părului

Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria cosmetică!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mituri şi adevăruri despre căderea părului

Părul unei femei este una din cele mai preţioase atuuri ale sale. Fiecare îşi doreşte un păr bogat, strălucitor, mătăsos şi cu volum care să-i pună în evidenţă feminitatea. Şi câte nu fac femeile pentru ca părul lor frumos să iasă în evidenţă? 

Însă multe dintre ritualurile cărora se supun sunt simple mituri, care nu le ajută să fie mai frumoase! Deci nu mai plecaţi urechea la diverse informaţii contradictorii care circulă între colege şi prietene.
Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria cosmetică!

1. Spălatul des poate duce la căderea părului. Unii specialişti spun că părul ar trebui spălat la o săptămână, alţii spun că la 2 zile. Adevărul este că nu există o reţetă general valabilă pentru toate scalpurile sau tipurile de păr. Când simţi că părul tău s-a îngrăşat prea tare, miroase sau te mănâncă puţin pielea capului, e tipul pentru şamponare. Spălat corect şi cu produsele care ţi se potrivesc nu influenţează căderea părului!

2. Părul spălat prea des se usucă şi se degradează. Spălatul frecvent nu dăunează părului, atât timp cât este folosit un şampon adecvat tipului tău de păr! În schimb, lucrurile care pot dăuna părului sunt decolorarea şi vopsirea frecventă.

3. Cu cât foloseşti mai mult şampon, cu atât mai curat va fi părul. Greşit, secretul este altul! Şamponează bine părul, inclusiv la rădăcină, masează pielea capului şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Cu cât clăteşti mai bine, cu atât mai bine va arăta părul după uscare.

4. Balsamul reface vărfurile înspicate. Nici vorbă! Dacă vrei să scăpi de acestea, singura modalitate este tunderea lor. Balsamul hrăneşte părul, îmbunătăţeşte aspectul şi poate preveni, în unele cazuri, despicarea vârfurilor. Însă niciodată nu le va „lipi” la loc pe cele distruse.

5. Îmi cade mult păr aşa că îl tund. În realitate nu există nici o modalitate pentru a accelera creşterea părului prin tunsoare. De fapt, tăierea părului îndepărtează vârfurile tocite, iar părul pare mai sănătos, partea terminală şi vârfurile, mai strălucitoare, iar culoarea, uniformă.

6. Pieptănarea de zeci de ori pe zi accelerează creşterea părului. De fapt dacă te pieptăni foarte des, nu vei reuşi să accelerezi decât îngrăşarea lui sau să provoci ruperea/distrugerea firelor de păr.

7. Perierea părului este mai bună decât pieptănarea. Părul reacţionează mai bine la un pieptăn, pentru că perierea îl electrizează şi firele par mai neuniforme. În schimb, perierea stimulează circulaţia la nivelul scalpului.

Ştiai că…?

  • Pierzi zilnic între 50 şi 100 fire de păr? Deci, indiferent câte produse ai folosi, căderea părului se va petrece, pentru că este un proces natural.
  • Forma firului de păr defineşte, de fapt, aspectul părului. Foliculul rotund va avea ca rezultat un păr drept, în timp ce foliculul în forma ovală şi lunguiată a folicului determină apariţia părului ondulat sau creţ.
  • Atunci când este ud, părul devine extrem de elastic, putând să îşi mărească lungimea cu până la 30% fără să se deterioreze.
  • Culoarea părului este dată de melalină (pigment natural al organismului), iar pe măsură ce înaintăm în vârstă secreţia de melanină scade, provocând astfel încărunţirea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: