Miopia

Miopia

Descriere

Miopia este un defect al vederii, viciu de refractie, care se manifesta prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la o distanta. Globul ocular al persoanelor miope este mai alungit, asa ca imaginea obiectelor privite se formeaza in fata retinei.

Este nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea, deplasand imaginea obiectului pe retina.

În jur de 26% din populatia lumii are miopie.

Cauzele miopiei

Ereditara– Una din cele mai frecvente cauze este cea genetica, aproximativ 89% din parintii cu miopie avand de asemenea copii miopi.

Mediul– Alta cauza importanta este influenta mediului asupra globului ocular. Astfel ca un exces de tonus din partea muschiului ciliar poate sa antreneze miopia prin spasme ciliare. Si indicele de refractie a cristalinului poate fi modificat sub influenta temperaturilor înalte (opacifierea cristalinului). Alta teorie sustine ca un efort prea mare consolideaza muschii ciliari, micsorand curbura cristalinului

Patologici – exista o serie de afectiuni care determina aparitia miopiei:modificarea indicelui de refractie a cristalinului, aparitia cataractei miopigene

Miopia: simptome

Pacientul nu poate focaliza imaginea la distanta (dar vede bine de aproape).

Diagnosticul miopiei

Diagnosticarea se face de catre medicul oftalmolog cu ajutorul autorefractometru, biomicroscopie atat de pol anterior cat si de pol posterior (examinarea retinei) topografie corneana, OCT in situatii mai complexe.

Miopia: tratament

Tratamentul miopiei este in primul rand in functie de varsta pacientului. La pacientii tineri copii sau adolescenti pana in 18 ani tratamentul este portul corectiei optice adica ocheleri sau lentile de contact.

La pacientii care au trecut de 18 ani si la care viciul de refractie este stabil (nemodificat pe perioda unui an calendaristic) se poate faca un tratament chirurgical cu laser pentru a scapa de dioptrii. Posibilitatea realizarii tratamentului depinde si de numarul diopriilor pacientului si de aspectul topografic al corneei pacientului.

CSID.ro nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Mihaela Simion
Dna. Doctor Mihaela Simion este medic primar oftalomlog la West Eye Hospital cu experienta in chirurgia refractiva si chirurgia keratoconusului. Este membra  in cadrul mai multor asociatii profesionale (Societatea Romana de Oftalmologie, Societatea Romana de Glaucom, Societatea Europeana de Cataracta ...
citește mai mult
Vezi Boli/Afectiuni în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sarcina gemelară și nașterea naturală. „Este posibilă cu o condiție!”