Keratita (inflamatia corneei)

  • Consultant de specialitate: Mihaela Simion
  • Profesia: Medic primar oftalmolog
Keratita (inflamatia corneei)

Descriere

Keratita reprezinta denumirea generala a inflamatiei corneei. Este o afectiune care poate afecta toate grupele de varste.

Keratita – simptome

Acestea sunt inrosirea ochiului, durere vie, intensa, senzatie de corp strain, lacrimare abundenta, fotofobie.

Transmiterea

Se face in cazul celor virale si bacteriene printr-o igiena incorecta (folosirea unor obiecte de igiena de la persoane afectate, punerea mainilor murdare la ochi), folosirea lentilelor de contact in conditii improprii (neschimbarea solutiei, solutie improprie, lentila lasata pe ochi timp indelungat), expunerea la soare si la zapada fara ochelari de protectie.

Diagnosticul de keratita

Diagnosticarea se face de medicul oftalmolog cu ajutorul biomicroscopului si colorand corneea cu anumite substante speciale (ex. fluoresceina).

Cand este necesar, se poate folosi si recolatarea secretiei conjunctivale pentru a stie ce tip de keratita este.

Tratamentul keratitei

Tratamentul este instituit si urmarit de medicul oftalmolog cu diferite tipuri de coliruri antibiotice, antivirale, epitelizante corneene.

Fara tratament, afectiunea poate cuprinde corneele celor 2 ochi, patrunde in grosimea intregii cornei cu aparitia unor abcese si ulcere corneene.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica