Conjunctivita virala: cauze si tratament

  • Consultant de specialitate: Diana Atanasiu
  • Profesia: medic primar oftalmolog

Conjunctivita virala reprezinta inflamatia mucoasei care tapeteaza globul ocular si pleoapele.

Cauzele conjunctivitei virale

Sunt adenovirusuri, virusuri herpetice, virusul rujeolic.

Simptomele conjunctivitei virale

Conjunctivitele cu adenovirusuri prezinta la debut: lacrimare, roseala, disconfort, fotofobie, ambii ochi sunt afectati in proportie de aproximativ 60% din cazuri.

La examinare se constata edem palpebral, foliculi conjunctivali, frecvent adenopatie preauriculara.

In cazuri severe, apar hemoragii subconjunctivale, chemosis, pseudomembrane.

Tratamentul pentru conjunctivita virala

In anumite cazuri, se recomanda ganciclovir (unguent).

-se pot folosi coliruri antiinflamatorii nesteroidiene sau steroidiene (in functie de stadiul afectiunii) si lacrimi artificiale.

Evolutie: in general autolimitata: 2-3 saptamani.

Complicatii: pot aparea Keratita (Keratita punctata epiteliala), apoi opacitati subepiteliale, apoi infiltrate stromale anterioare care pot persista luni sau chiar ani).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica