Tendințe în machiaj pentru sezonul rece 2022-2023

O ținută poate fi rapid îmbunătățită prin aplicarea unui machiaj bun. Nu ezita să-ți pui în evidență trăsăturile printr-un machiaj la modă. Alege din gama largă de culori și texturi puse la dispoziție de specialiștii în înfrumusețare.
  • Publicat:
Tendințe în machiaj pentru sezonul rece 2022-2023
Tendințe în makeup pentru sezonul rece 2022-2023 sursa foto: Shutterstock

Spre bucuria noastră, toamna-iarna 2022-2023 va fi îndrăzneață și variată în ceea ce privește tendințele în materie de machiaj. După câțiva ani destinați machiajului discret, mai ales pe buze, machiajul îndrăzneț revine la modă și designerii vor să se joace cu culorile, finisajele și texturile. Acesta este motivul pentru care găsim o diversitate de look-uri și tonuri în această toamnă-iarnă. Ochi îndrăzneți, buze pline de farmec, ten luminos. Atât de multe tendințe care ne pot inspira și pe care acum le putem adopta pentru machiajul nostru de zi sau de seară.

Ochi umbriți, eyeliner grafic, sclipici intens, buze roșii mate sau lucioase, sprâncene ridicate, ten luminos și fard de obraz îndrăzneț. Descoperă toate tendințele de machiaj toamnă-iarnă pentru buze, ochi, și sprâncene.

Tendințe 2022-2023 în machiajul ochilor

Pentru sezonul rece, aspectul este intens și îndrăzneț. Machiajul ochilor este fumuriu, iar fardurile de ochi sunt strălucitoare. Aspectul ochilor poate fi structurat și datorită seturilor grafice sau a eyeliner-ului care joacă rolul de alungire. Genele sunt intense, pline de volum și joacă totodată un rol de finisare a look-ului final.

Aspectul „glam grunge”

Acest machiaj oferă un efect de ochi fumurii, dar totodată, cu o latură ultra-senzuală. Pentru a realiza acest look, nu ezita să explorezi gama de culori închise precum albastru închis sau nuanțele de prună. Pentru un efect stălucitor, aplicați pe suprafața pleoapei  o notă de luciu.

Aspect „satin smokey eyes”

Clasicul machiaj negru „smokey eyes” este împodobit cu sidef și sclipici în acest sezon toamnă-iarnă, pentru a crea look-uri sofisticate și pentru a ilumina ochii.

Aspectul de creion de ochi cu sclipici

Creionul cu sclipici reprezintă tendința chic pentru acest sezon. Se poate aplica pe pleoapa mobilă, peste fardul de ochi sau pe pleoapa goală, pentru a aduce un efect strălucitor look-ului.

Aspect de eyliner grafic

În sezonul toamnă-iarnă 2022-2023, eyliner-ul vine în diferite versiuni. Poate fi foarte discret și subțire, pentru un aspect subtil de zi, sau poate fi ceva mai extravagant și colorat pentru a crea un aspect spectaculos.

Aspect de gene sofisticate

Genele ar trebui să iasă în evidență acest sezon și pot constitui chiar singure un machiaj pentru ochi. Optăm pentru un rimel de alungire și volum și îl aplicăm în mai multe straturi pe genele superioare, fără a uita de cele inferioare. Optăm pentru un negru intens sau pentru un albastru.

Tendințe 2022-2023 în machiajul buzelor

Această toamnă-iarnă marchează revenirea machiajului de buze elaborat și intensificat cu nuanțe puternice și finisaje originale. Ne putem distra cu o varietate largă de culori și efecte și nu ezităm să creăm jocuri de degrade sau să suprapunem mai multe produse.

Efectul de buze înghețate

Buzele reprezintă în această toamnă-iarnă un finisaj satinat, cu reflexe multiple. Un efect umed sau înghețat, dar și un joc de transparență cu texturi fine și discrete. Optăm, așadar, pentru rujuri sau glosuri cu finisaje metalice sau satinate și evităm nuanțele opace. Sfatul profesioniștilor este să aplicăm un balsam de buze, iar peste acesta un strat de iluminator. Acest pas va fi realizat cu ajutorul unei pensule moi.

Efectul de buze de vinil

Buzele stălucitoare și luminoase sunt și ele foarte la modă în acest sezon, mai ales în nuanțe nude sau în tonuri de maro. Un finisaj destul de lăcuit care aduce volum buzelor și conferă o notă de strălucire tenului. Acest aspect este ideal pentru buzele subțiri.

Efectul de creion decolorat

Se poartă în nuanțe de maro, vișiniu sau roșu, pentru a crea un efect ușor umbrit și pentru a oferi un contrast frumos machiajului. Se va trasa conturul buzelor apoi se va amesteca ușor spre interiorul buzelor pentru a crea „un efect de gradient”. Aplicați o notă de luciu sau ruj cu una sau două nuanțe mai deschise în centrul buzelor pentru a crea acest efect de conturare a buzelor.

Rujul mat

Rujul mat este, de asemenea, foarte la modă și aduce o latură mai curată și mai grafică machiajului. Jucați-vă cu nuanțe intense și cochete precum roșul, vișiniul sau culoarea prunei.

Rujul cu tonuri mate

Tonuri de bej, roz deschis și maro dau căldură buzelor și sunt opțiunile ultra-chic ale sezonului. Se adaptează tuturor tonurilor de piele și îți permit să scoți în evidență culoarea ochilor.

Tendințe 2022-2023 în machiajul sprâncenelor

Sprâncenele sunt cele care ne structurează chipul și privirea. Chiar dacă sunt mai puțin sofisticate și elaborate decât în sezoanele precedente, acestea rămân un element puternic al acestui sezon.

Linie intensificată

Linia sprâncenelor afișează o alură naturală în timp ce este subtil intensificată. Corectează găurile mici și zonele rare cu un creion sau fard de ochi și amestecă produsul cu o pensulă pentru un finish perfect.

Efect disciplinat

Firele de păr sunt foarte des aplatizate prin folosirea cerii sau a unui gel care să confere sprâncenelor efect de lifting. Pentru a obține acest efect de lifting perfect și aplatizare folosim un gel transparent pentru sprâncene. Îl aplicăm cu ajutorul unei perii speciale și pieptănăm firele în sus.

Îndepărtarea firelor

Această toamnă-iarnă nu este de partea tendințelor sprâncenelor stufoase și rebele, ci mai degrabă de partea unei linii bine lucrate și puțin mai subțiri decât sezonul precedent. Pentru a obține acest rezultat perfect, facem o primă programare la un cosmetician și menținem rezultatul cu penseta sau ceara.

Surse: gettotext.com, lookstyler.com, glowsly.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân