Rujul: cum îl facem să reziste mai mult timp pe buze

În orice machiaj și orice ținută, rujul completează look-ul final și aduce o notă de eleganță și feminitate.
  • Publicat:
Rujul: cum îl facem să reziste mai mult timp pe buze
Foto: pexels.com

Am auzit puține femei să spună că ele nu poartă ruj sau că nu înțeleg acest produs. În orice machiaj și orice ținută, rujul completează look-ul final și aduce o notă de eleganță și feminitate. Imaginează-ți cât ușor este să porți un machiaj lejer, natural și să aplici un ruj roșu. Nici nu trebuie să-ți bați capul prea tare, pentru că sigur ieși în evidență fără niciun pic de efort.

Din păcate nu toate formulele sunt rezistente și după câteva ore de purtare trebuie reaplicate, mai ales dacă mâncăm, bem sau în cazul timpurilor actuale, este necesar să purtăm mască. Există câteva trucuri care ne pot ajuta să oferim mai multă rezistență rujului și să nu ne mai stricăm machiajul, pe lângă formulele deja existente pe piață care promit purtări de până la 24 de ore fără reaplicare.

Primul ruj rezistent a fost inventat de Hazel Bishop, fondatoarea unul brand de cosmetice, în anul 1948, iar în 1950, imediat după lansare, produsul a devenit extrem de popular. Formula conține acizi bromo care ajută la menținerea pigmentului pe buze pentru mai mult timp, însă acesta usucă. Ulterior, chimista a folosit în formulele produselor sale lanolină pentru a combate acest efect, dar în continuarea buzele uscate au reprezentat o problemă. Formulele moderne includ polimeri și solvenți pentru a crea durabilitate, dar nu întotdeauna reprezintă o soluție ideală.

Rujurile long-lasting trebuie să rămână intacte, motiv pentru care sunt mult mai rigide față de formulele cremoase și conțin mai puțini ingredienți de hidratare.

Cum să faci rujul să reziste mai mult timp pe buze

Similar aplicării fondului de ten și altor produse, buzele trebuie să treacă prin „procesul de pregătire”. Astfel, asigură-te că înainte de a aplica rujul urmezi acești pasi:

  • Exfoliază. Începe cu aplicarea unui scrub pentru buze care va îndepărta pielea uscată, pentru că în general rujurile cu o rezistență mai mare tind să se colecteze în zonele uscate și crăpături.
  • Hidratează. Acest pas este important încă din momentul în care începi să-ți faci machiajul. Asigură-te că după procesul de exfoliere al buzelor aplici un balsam hidratant. Lasă-l să acționeze câteva minute, iar înainte de a te apuca de conturarea buzelor și aplicarea rujului, șterge excesul de balsam de pe buze.
  • Folosește un creion. Dacă folosești un creion de buze înainte, atunci produsele vor rezista mai mult timp. Poți înainte de aplicarea creionului și rujului să folosești un primer pentru buze.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”