Tendințe în coafură: bretonul cucerește vara lui 2022!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tendințe în coafură: bretonul cucerește vara lui 2022!

Bretonul a fost întotdeauna cea mai controversată tunsoare din istorie: o adevărată preocupare și provocare în același timp pentru fiecare femeie, care, cel puțin o dată în viață, s-a confruntat cu dilema „cu breton sau fără breton?”. Ei bine, oportunitatea a apărut acum, din momentul în care bretonul pare să ocupe rolul principal în ceea ce privește tendințele părului pentru vara 2022!

Într-adevăr, noile tendințe în materie de tunsori vorbesc de la sine foarte clar: cu siguranță, bretonul va fi în centrul atenției, elementul care va da caracter tunsorilor medii și lungi.

Este timpul să îndrăznești să optezi pentru tunsori cu breton!

Dacă multe femei consideră că reprezintă o alegere prea riscantă să opteze pentru tunsori cu breton, pentru că li s-ar potrivi foarte puțin, în realitate este necesar să risipim acest mit. „De fapt, găsirea coafurii perfecte, potrivită și echilibrată cu forma propriei fețe și un tip de breton potrivit acesteia, studiat pe sine și pe propriile caracteristici, duce la un rezultat cel puțin garantat, fie că este vorba de un păr lung, scurt sau mediu.”, este de părere Cristina Gavrilă, stilist Londa Professional.

Așadar, în anul 2022, bretonul câștigă din nou popularitate, mai ales în rândul vedetelor, pe rețelele de social media, dar și în rândul persoanelor care își doresc ceva diferit. De ce? Pentru că întotdeauna va fi cea mai simplă și rapidă modalitate prin care să-ți transformi complet look-ul. Să nu uităm că la începutul pandemiei, multe persoane au testat acest trend, în momentul în care au decis să facă schimbarea chiar din confortul casei.

Ce tip de breton alegi?

Dacă în anii trecuți, bretonul geometric, cu linii precise și desime era în vogă, anul acesta tendința merge către forme de breton ușor neglijente, alungite pe părțile laterale și ușor filat spre vârfuri. Întotdeauna trebuie să ții cont de forma individuală și de trăsăturile feței atunci când optezi pentru acest look.

Consider că atâta timp cât bretonul este ales în funcție de trăsăturile feței și personalitatea clientei, orice femeie poate purta un breton care să o avantajeze. Pentru a coafa un breton, în general avem nevoie de un foehn și o perie rotundă. Putem să-l uscăm în interior pentru a-i da volum sau putem răsuci bretonul spre exterior pentru a da direcție spre spate, mai ales în cazul bretonului alungit spre laterale. Dacă optăm pentru un breton drept putem alege uscarea cu o perie mai plată și ne putem ajuta de placa de întins”, explică stilista.

Cum se îngrijește corect bretonul?

Atunci când aplicăm produsele de styling pe breton trebuie să avem grijă să punem o cantitate foarte mică pentru a nu-l încărca și pentru a evita ca acesta să se îngrașe mai repede. Așadar, atunci când aplicăm produsele trebuie să le aplicăm mai întâi pe lungimea părului și la sfârșit, cantitatea rămasă pe palme, pe breton. Pentru că acesta are tendința de a se îngrășa mai repede, recomand să se folosească un șampon uscat, pentru a-i păstra volumul și aspectul îngrijit”, recomandă Cristina Gavrilă.

Stilistul mai recomandă ca înainte de uscare, pentru ca styling-ul să reziste, să se folosească o spumă lejeră precum “Enhance It”, iar după coafare, un fixativ lejer precum “Layer Up”, pentru a-l fixa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui