La ce să acorzi atenţie când alegi încălțămintea sport?

  • Publicat:
La ce să acorzi atenţie când alegi încălțămintea sport?

Încălțămintea sport tinde să fie prezentă din ce în ce mai des în ţinutele masculine şi feminine, chiar dacă specificul activităţilor nu impune neapărat activităţi fizice intense. Este o încălţăminte extrem de comodă şi practică, cărora producătorii  îi conferă permanent un plus în ceea ce priveşte calitatea materialelor şi design-ul. Uşor de integrat multor ţinute şi simplu de purtat, încălţămintea sport ocupă un loc foarte important în atenţia stiliştilor vestimentari, incluzând-o în cele mai interesante şi originale combinaţii.

Abordarea sport în ţinutele feminine

O pereche de pantofi sport dama se va potrivi perfect unui antrenament de fitness sau unei reprize de alergare. Realizată din fibre uşoare şi comode, această încălţăminte are rolul de a asigura stabilitate piciorului, echilibru întregului corp, de a oferi confort termic şi siguranţă în mişcare. Atunci când îţi alegi perechea de încălţăminte sport, ar trebui să ţii cont de câteva aspecte. Îţi vei alege măsura corectă, activitatea fizică presupunând mult confort şi siguranţă în zona picioarelor. Dacă practici un anumit sport, este indicat să alegi perechea care va întruni condiţiile specifice.

Pentru alergare vei procura o pereche de sneakers a căror talpă îţi oferă o bună aderenţă, iar materialul din care sunt fabricaţi, conferă ventilaţia necesară. Pentru tenis alegi încălţămintea care îţi oferă stabilitate şi echilibru, iar pentru baschet vei alege o pereche de ghete pentru sport care îţi susţin bine glezna. Însă încălţămintea sport pătrunde cu mare uşurinţă în sfera ţinutelor de zi, astfel că îţi vei procura perechea favorită care să vină cel mai bine în întâmpinarea abordărilor tale stilistice. Poţi include pantofii sport în ţinutele urban casual, în cele effortless, precum şi în cele office.

Outfit-ul masculin şi pantofii sport

Bărbaţii aleg cu mare uşurinţă o pereche de pantofi sport barbati, în defavoarea unor pantofi formali. Libertatea de mişcare şi confortul pe care le oferă, îi ajută pe domni să îşi creeze ţinute relaxate şi degajate, pentru orice context. Dacă preferi să porţi încălţăminte sport zi de zi, atunci este recomandat să ţii cont de câteva reguli.

Pentru antrenamentul de sală, alege o pereche de sneakers care îţi va oferi stabilitate şi echilibru. Dacă preferi să alergi, adoptă încălţămintea sport cu talpă aderentă care oferă tracţiune, asemeni şi pentru fotbal sau volei. Când pătrunzi în zona ţinutelor de zi, poţi opta pentru încălţăminte sport practică şi comodă pe care să o combini cu pantaloni comozi, tricouri şi cămăşi sport. Dacă adopţi încălţămintea sport în ţinutele office, atunci alege un design simplu şi tonuri neutre, negrul încadrându-se cu uşurinţă acestui  palier formal.

De ce să ţii cont când îți alegi încălțămintea sport

Atunci când îţi cumperi încălţăminte sport, alege modele realizate din materiale de calitate. Adoptă perechea care deţine caracteristicile potrivite sportului practicat, astfel încât să îţi oferi siguranţă şi confort. Dacă adopţi încălţămintea sport în ţinutele casual, urban casual, office sau effortless, alege designul care se va potrivi cel mai bine abordării tale vestimentare.

Alege-ţi pantofii sport astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor tale stilistice, ia în calcul specificul activităţilor uzuale şi ţine cont de accesoriile şi elementele vestimentare cu care doreşti să le combini. Îţi vei alege încălţămintea sport în care te simţi confortabil, adaptată anotimpului, activităţilor şi contextului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 coafuri cu părul lung împletit
5 coafuri cu părul lung împletit
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: