Fusta plisată: cea mai populară piesă vestimentară, în 2019 FOTO

Este un major comeback întâlnit atât pe podium în prezentările de modă de la Fashion Week, cât şi în ţinutele de street style
  • Publicat:
Fusta plisată: cea mai populară piesă vestimentară, în 2019 FOTO
FOTO: Hepta

În urmă cu un an şi jumătate am dezvoltat o obsesie pentru fustele plisate pe care le-aş purta în toate stilurile posibile. Probabil nu aş fi spus acelaşi lucru acum 5-6 ani, când nu îmi venea să ies din jeanşi şi converşi, dar ştii cum e, în timp simţi nevoia să-ţi expui acea doză de feminitate. Parcă natural vrea să iasă la suprafaţă.

Revenind la fustele noastre, ţin să menţionez că dacă în perioada 2015-2017 le întâlneam absolut în orice magazin, acelaşi lucru se va întâmpla şi anul acesta. Este un major comeback întâlnit atât pe podium în prezentările de modă de la Săptămâna Modei de la Paris, cât şi în ţinutele de street style ale vedetelor, bloggerilor, trendsetter-ilor şi tot aşa. De exemplu, Facetasm, Akris, Masha Ma sau Junya Watanabe sunt doar câteva dintre brandurile care au integrat în noile colecţii de primăvară-vară de pe catwalk-ul din Paris, această piesă vestimentară versatilă. Îmi place tare mult faptul că se pune accentul pe blocurile de culoare, nu doar pe modelele simple, clasice, în nuanţe neutre, ceea ce-ţi permite să jonglezi cu uşurinţă cu ţinutele şi piesele vestimentare din garderobă.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

Ne aflăm la începutul primăverii şi încă simţim acea perioadă de tranziţie în care vremea oscilează de la o temperatură la alta. Parcă nici nu ştii ce să mai porţi, cum să mai porţi şi în acelaşi timp ţi se face dor de rochia vaporoasă sau, de ce nu, de fusta plisată în nuanţă de roşu aprins. Asta nu ar trebui să te împiedice să nu o porţi chiar şi atunci când temperaturile sunt scăzute, mai ales că o poţi integra uşor în fel de fel de mix-uri. Alături de un pulover cozy, o curea în talie, cizme peste genunchi sau de tip cowboy, o beretă sau poţi adopta un aer sporty cu ajutorul unui hoodie şi o pereche de bocanci glam-rock.

Putem lua în calcul chiar şi una dintre apariţiile controversate ale Ducesei de Sussex, când a ales să poarte o fustă plisată de la Givenchy, în utlima zi din vizita oficială din Australia, în nuanţă cobalt, dar puţin transparentă, aspect nu tocmai pe placul Reginei Elisabeta a II-a. Ce-i drept, coafura simplă şi pantofii stiletto au făcut-o să aibă o apariţie extrem de elegantă, sofisticată şi smart. Poate fi chiar o sursă de inspiraţie pentru alegerile de street style chiar şi pentru un buget mai mic.

Probabil te întrebi de ce fusta plisată este una dintre cele mai populare piese vestimentare din garderoba feminină. Ei bine, pune în evidenţă orice formă a corpului pentru că oferă un aspect alungit siluetei, iar banda din zona taliei nu fac altceva decât să o accentueze şi să o definească.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”