Pielea sensibila se poate corecta. Afla cum!

Prima regula de care trebuie sa tii cont: evita pe cat posibil produsele agresive ce contin alcool sau particule puternic exfoliante.
  • Publicat:
Pielea sensibila se poate corecta. Afla cum!
Pielea sensibila se poate corecta. Afla cum!

Pielea sensibila sau sindromul tenului iritabil atinge din ce in ce mai multe femei.  Veste buna insa: toate problemele pleaca de la o bariera cutanata prea fragila, care se poate corecta! CSID te ajuta sa dai startul luptei cu hipersensibilitatea!

Printr-o curatare minutioasa

Prima regula de care trebuie sa tii cont: evita pe cat posibil produsele agresive ce contin alcool sau particule puternic exfoliante. Opteaza in schimb pentru un demachiant ce nu necesita clatire, ale caror urme sa le indepartezi mai apoi cu apa termala, cu ajutorul unui disc demachiant. Noile formule cu ape micelare sunt si ele in mod particular potrivite tenului tau.

Printr-o protectie sporita
Pentru ca acest tip de piele este ultra-vulnerabil in fata agresiunilor mediului (soare, vant, frig, poluare), este esential sa il conservi cu ajutorul unor formule speciale. De exemplu, la soare, este obligatoriu sa folosesti o crema cu un factor ridicat de protectie solara, iar la schimbarile climatice cu ajutorul unor texturi bogate ce o apara de factorii exteriori agresivi.

Printr-o hidratare generoasa
Pielea sensibilia si-a pierdut capacitatea de a retine apa. Tocmai din acest motiv este favorizata absorbtia produselor iritante. Asa ca, trebuie sa maresti doza de hidratare, prin aplicarea atat a unei creme, cat si a unui ser in fiecare dimineata si sa revii cu o aplicare in timpul zilei.

Acest lucru este cu atat mai necesar cu cat  tenul tau este si cuperozic: roseata ridica temperatura la nivel local, iar pielea pierde mai multa apa.

Prin adaptarea cremei la sezon
La fel cum ai o garderoba de vara si una de iarna, trebuie sa procedezi si cu cremele, mai ales in situatia unei epiderme hipersensibile. Alege o textura lejera pe timp de vara, una mai bogata iarna, intotdeauna insa adaptata specificului tenului tau.

Foloseste cu moderatie procedeele chimice

Unele tratamente precum peelingul pot fi iritante. Inainte sa le folosesti, intreaba-ti dermatologul daca nu risti sa iti ranesti tenul. In orice caz, nu te increde in toate produsele asa zise "usoare" pentru ca s-ar putea sa nu fie atat de inofensive precum se arata in textele lor de promovare.

Citeste si Protectia solara, cheia pentru o piele tanara si sanatoasa

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Csid iti recomanda o cura de apa termala
Csid iti recomanda o cura de apa termala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân