Zoom pe… fondul de ten

De multe ori admiram perfectiunea tenului vedetelor, in reviste si pe ecrane. Si nu de putine ori avem un soc cand le intalnim pe strada nemachiate... ca sa nu mai vorbim de cosuri, pete, bubite, riduri... Insa toate dispar ca prin minune sub efectul magi
  • Publicat:
Zoom pe... fondul de ten
6 greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten. Evită-le, altfel vei avea un aspect îmbătrânit! sursa foto: Shutterstock

Poate pare ciudat, insa nu s-a inventat inca fondul de ten minune, care sa ne ajute in viata de zi cu zi. Produsele profesioniste incarca prea mult fata si, daca fotograful sau editorul revistei nu sunt atenti, acest lucru se vede si in fotografii. Iar un fond de ten prea subtire poate fi de-a dreptul „invizibil”, lasand la vedere acneea sau cuperoza inestetica. Deci, sa ne intelegem. Fondul de ten corecteaza mici defecte, dar nu face minuni. Pentru a beneficia la maxim de efectele lui, trebuie sa avem in vedere cativa factori.

Culoarea
O alegem in acord cu tenul, incercand insa nu pe dosul mainii, ci pe gat, lateral, undeva unde putem compara usor cu fata. Alegerea culorii tine cont evident de culoarea bazei, care in linii mari se imparte in roz si ocru. In cazul romancelor, predomina ocru si o greseala frecventa este alegerea tonurilor de roz, care combinate cu nuanta naturala pot da gri, total inestetic.  

Textura
Exista in mare trei tipuri de fond de ten, in functie de continutul de pudra: fluid foarte usor, fluid pudrat si compact. Ordinea in care le-am enumerat corespunde si tipurilor de ten recomandate – normal si uscat, mixt si gras. Dar de obicei problemele de ten apar indiferent de tip. Ideal este ca fondul de ten sa fie cat mai putin vizibil la nivelul porilor obrajilor si sa nu usuce si mai mult pielea. In ultima vreme, consistenta fondului de ten a fost imbogatita cu vitamine, agenti de hidratare si factor de protectie impotriva ultravioletelor, de obicei 15. Acest lucru inseamna ca beneficiem de o protectie cam de 30, maxim 45 de minute. 

Varsta   
Adolescentele trebuie sa foloseasca fonduri de ten cat mai fluide, care uniformizeaza culoarea pielii si mascheaza micile cosuri. De cele mai multe ori, acestea trebuie corectate cu niste culori speciale – exista palete cu diverse nuante de bej si verde. Pentru cosurile active, rosii se foloseste verde, pentru cele in faza de „trecere” bej apropiat de nuanta pielii, iar pentru cicatricele mai deschise, bejuri cat mai inchise. Peste toate acestea se aplica fondul de ten fluid care uniformizeaza. La aceasta varsta, evita pudra si fondurile compacte, pentru ca incarca pielea, o usuca si te imbatranesc si la propriu, si la figurat.

Dupa 25 de ani am mai scapat de problemele acneei. Multe femei abia dupa aceasta varsta incep sa se preocupe de fondul de ten, pentru ca vor sa mascheze petele de soare, mici cicatrice sau semne. In legatura cu mascarea petelor inchise din jurul ochilor, parerile sunt impartite. Unele cosmeticiene recomanda fondul de ten, altele anticearcanul. Orice ai folosi, aplica o baza de buna calitate, hidratanta, speciala.

Dupa 35 de ani – Crema este obligatorie pentru fondul de ten. Cauta creme hidratante, care nu reactioneaza cu fondul de ten. Este momentul sa te orientezi spre texturi mai pline, cu continut mai ridicat de pudra, pentru ca o data cu inaintarea in varsta pielea se subtiaza si se pateaza. Evita insa supraincarcarea cu pudra. Procura-ti un anticearcan foarte bun, care sa nu iti usuce pielea de sub ochi si accentueaza ridurile fine.

Dupa 45 de ani – Tenul devine mai alb, rece, isi pierde stralucirea. Foloseste asadar fond de ten in tonuri calde, blush roz sau cafeniu deschis, in functie de culoarea tenului si a parului. Evita sclipiciul, tusul de ochi negru si rujurile prea mate. Toate liniile de machiaj trebuie sa aiba o nota ascendenta.

Alege nuanta potrivita!
Secretul este sa folosim doua nuante usor diferite din aceeasi textura, pentru a crea pe fata un joc interesant de volume, foarte discret si natural in acelasi timp. Culorile mai inchise estompeaza, micsoreaza si contureaza frumos fata – maxilare, pometi, partile laterale ale fruntii, aripile laterale sau cocoasa nasului. Fondul de ten usor mai deschis se adreseaza portiunii centrale a fetei si zonelor pe care vrem sa le iluminam – sub varful nasului, sub buza inferioara si pe partea centrala a barbiei.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Celulita
Celulita
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”