Uleiul de semințe de struguri, produsul pe care vedetele îl folosesc în rutina de îngrijire a pielii, nu doar în bucătărie

Haideți să aflăm împreună ce este atât de special la uleiul de semințe de struguri și cum ajută pielea. Vedetele îl adoră!
  • Publicat:
Uleiul de semințe de struguri, produsul pe care vedetele îl folosesc în rutina de îngrijire a pielii, nu doar în bucătărie
Foto: shutterstock

Într-un interviu din 2014 pentru Huffington Post, Megan Fox a dezvăluit că un ingredient care joacă un rol important în rutina ei de îngrijire a pielii este uleiul de semințe de struguri. De-a lungul anilor, vedete precum Emma Stone, Nicole Richie, Sofia Richie au menționat la rândul lor că și ele sunt îndrăgostite de acest ingredient care reușește să le mențină sănătatea pielii. Așadar, haideți să vedem ce este atât de special la acest tip de ulei și cum ajută pielea.

Uleiul de semințe de struguri: beneficii pentru piele

Uleiul de semințe de struguri este un ulei extras din semințele de struguri, așa cum sugerează și numele, și deși de cele mai multe ori este folosit la gătit, iată că acesta și-a găsit întrebuințarea și în rutina de skincare. Este un produs care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii și, similar altor uleiuri, oferă hidratare intensă.

Are un conținut crescut de acid linoleic care sprijină bariera protectoare a pielii, crește nivelul de hidratare, catifelare și elasticitate. Mai mult, acest tip de ulei este bogat în vitamina E, care are proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că este ideal în combaterea radicalilor liberi. În urma unui studiu din 2015 s-a descoperit că acest tip de ulei poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare și reduce riscul de formare a cicatricilor.

Revenind la interviul acordat de Megan Fox, actrița menționează că spre deosebire de alte tipuri de uleiuri, uleiul din sâmburi de struguri are o consistență mai lejeră și nu este comedogenic. Pentru că are proprietăți antimicrobiene, se speculează că ar fi un produs ideal în tratarea acneei, dar în acest sens sunt necesare mai multe date științifice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân