Șamponul nuanțator: cum se folosește corect

Șamponul nuanțator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, dar și terifiate.
  • Publicat:
Șamponul nuanțator: cum se folosește corect
Foto: shutterstock

Șamponul nuanțator este un produs de îngrijire de care femeile sunt atrase, dar și terifiate. De ce?  Ei bine, acest șampon magic face minuni asupra culorii, dar multe doamne se tem să folosească un astfel de tratament ca nu cumva, din greșeală, să  își strice culoarea. Așadar, iată ce ar trebui să știi despre acest produs, de la A la Z.

La ce este bun șamponul nuanțator?

Șamponul nuanțator este ideal pentru tonurile de blond sau șuvițe, dacă vrei să îți menții culoarea între programări. Știi de ce acest șamponare culoarea mov? Pentru că, pigmentul violet neutralizează culorile calde și oferă părului blond aspectul proaspăt ca după o vizită la salon. 

Șamponul nuanțator este esențial la casa oricărei blonde, fie că vorbim de blond auriu sau caramel. Atuul lui? Ține departe culoarea „galben pui” de părul tău.

Cât de des trebuie folosit șamponul nuanțator?

”Frecvența utilizării acestui tip de șampon diferă de la un tip de blond la altul. În cazul unui păr auriu, ideal este să îl folosești atunci când firul de păr începe să-și schimbe nuanța, în timp ce pentru părul foarte deschis, vopsit în tonuri reci, șamponul  nunațator ar trebui folosit cu regularitate”, spune Mihai Badin, stilist.

Specialiștii recomandă folosirea acestui produs o dată pe săptămână, în funcție de efectul dorit.

Cât trebuie lăsat pe păr să acționeze?

Dacă luăm două șampoane nuanțatoare, observăm că timpul de acționare diferă pentru că niciun produs nu este identic altuia. Unele pot fi mai puternice, în timp ce altele mai slabe, ceea ce înseamnă că ai nevoie de câteva minute bune pentru diferențe notabile.

Ce se întâmplă dacă folosești șamponul nuanțator pe părul uscat?

Există multe trucuri despre șamponul nuanțator care circulă pe Internet.

”Pentru că părul este mult mai poros atunci când este uscat, produsul nu se absoarbe uniform, iar astfel vei obține efecte diferite și pete. Ideal este să aplici produsul pe părul umed și să-l masezi pentru un finish fără cusur”, ne sfătuiește specialistul.

Poate fi folosit pe părul închis la culoare?

Ei bine, da. Deși, până de curând, se credea că șamponul nuanțator este doar pentru echilibrarea părului blond, află că acesta poate fi aplicat și pe nuanțele închise de brunet. Pentru un păr închis la culoare, nevoia de a aplica un astfel de produs este rară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan