Top 10 intrebari despre beauty care

Acnee, exfoliere, fard, hidratare, tonifiere- dictionarul frumusetii le include obligatoriu pe toate si inca multe altele. Si trebuie sa le patrundem toate sensurile pentru a avea un ten impecabil. Raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre frum
  • Publicat:
Top 10 intrebari despre beauty care
Top 10 intrebari despre beauty care

1. Care sunt criteriile de baza pentru alegerea unei creme de zi?
O crema de zi trebuie sa contina ecran solar, agenti emolienti, antioxidanti si antiiritanti. In felul acesta, vor fi acoperite nevoile esentiale ale pielii: protectie impotriva razelor solare si poluarii, precum si hidratare.

2. Este adevarat ca fardul poate imbatrani pielea?
Folosit excesiv, poate adauga cativa ani in plus la o persoana tanara sau poate ingrosa ridurile sau alte imperfectiuni. De asemenea, pentru persoanele care se machiaza zilnic, este foarte importanta indepartarea fardurilor inainte de culcare. O neglijare a acestei rutine va duce la imbacsirea porilor, la iritatii si la o imbatranire prematura.

3. In fiecare luna, la apropierea ciclului menstrual, imi apar cosuri in zona barbiei. Cum pot sa le elimin?
Ele sunt raspunsul la activitatea hormonala crescuta din aceasta perioada si vor trece in 5-7 zile daca le lasi in pace. Extractia lor le va irita sau infecta si va prelungi timpul de vindecare. O dezinfectare locala dupa demachiere si o masca pe baza de argila vor grabi „disparitia” lor.

4. Am o piele foarte grasa si, in timpul zilei, machiajul „curge”, iar fata luceste. Ce sugestii aveti pentru a elimina acest disconfort?
In primul rand, incearca sa controlezi productia de sebum cu produse specifice. Pentru hidratare, foloseste in loc de crema un serum cu acelasi efect, insa doar o cantitate mica de produs. Aplica o masca pentru ten gras o data pe saptamana si foloseste produse pentru machiaj ce nu contin ulei.

5. Se pot inchide porii?
Marimea porilor depinde de tipul de ten. Pielea grasa are porii mai mari datorita acumularii excesului de sebum, dar si a celulelor moarte. O curatire a porilor va duce la micsorarea lor, dar niciodata la inchiderea lor.

6. In adolescenta am suferit de acnee, dar am ramas cu niste pete mai inchise la culoare. Cum au aparut aceste pete?
In urma curatirii porilor facuta acasa, de cele mai multe ori incorecta, pielea este lezata. Leziunea aparuta in urma extractiei este de fapt o rupere a pielii, o „poarta” deschisa mediului inconjurator. Razele solare patrund nestingherite in piele, afectand straturile mai profunde, rezultatul fiind aparitia petelor.

7. In urma epilarii pilozitatii faciale, mi-au aparut niste pete mai inchise la culoare. Este adevarat ca sunt de la ceara?
Ceara folosita nu are efect asupra pigmentarii pielii. In urma epilarii, pielea este mai sensibila si mai vulnerabila la razele soarelui. O crema cu factor de protectie aplicata imediat dupa epilare, va impiedica aparitia petelor.

8. Cum sa aplic un produs cosmetic care contine acizi din fructe?
Cremele de uz larg au o concentratie destul de mica de acizi din fructe (10-15%). Cu toate acestea, datorita gradului diferit de sensibilitate, se recomanda folosirea lor in regim de „tatonare”. Aceasta inseamna ca se incepe cu o aplicare o data pe saptamana de preferat seara, pe un ten curat, evitand zona din jurul ochilor. Poate fi aplicat si pe gat, si decolteu. Daca nu apar iritatii, continua sa aplici o zi da, una nu. In cazul in care pielea se irita, ramai la o aplicare pe saptamana, timp de doua saptamani, dupa care, treci treptat la trei aplicari pe saptamana. Se aplica cantitati mici si intotdeauna se foloseste in timpul zilei crema cu protectie solara. De asemenea, se intrerupe aplicarea in timpul vacantelor la mare sau in locuri insorite. De notat ca folosirea acizilor din fructe nu trebuie asociata cu alte produse ce contin derivati de vitamina A. Este bine sa ceri sfatul unei esteticiene competente sau unui medic daca ai nelamuriri.

9. Este adevarat ca nu ar trebui sa folosesc buretele pentru exfolierea fetei?
Personal, nu recomand aceasta metoda de exfoliere. Buretele poate deveni o adevarata „crescatorie” de bacterii, aceasta ca sa nu mai vorbim de iritatia pe care o provoaca. Pastreaza aceste produse pentru exfolierea corporala, dar atentie la dezinfectarea lor dupa fiecare folosire.

10. Am in jurul nasului niste vinisoare mici rosii. Este acnee rozacee?
Este mai curand cuperoza, afectiune a pielii care apare la persoanele cu fragilitate capilara, la nivelul obrajilor, in jurul nasului si uneori pe barbie, sub forma de mici vase de sange vizibile, ce dau pielii o roseata neplacuta. Spre deosebire de rozacee, cuperoza nu este insotita de eruptii (pentru siguranta se recomanda consult medical). Extrem de eficiente sunt produsele calmante, precum si evitarea mancarurilor picante, a alcoolului, temperaturilor extreme si a exfolierii agresive.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prospetime la puterea C
Prospetime la puterea C
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân