Textura produselor de skin-care: de ce este importantă?

Iată de ce este atât de importantă textura produselor de skin-care, fie că vorbim de texturi cremoase, solide sau presate.
  • Publicat:
Textura produselor de skin-care: de ce este importantă?
Foto: pexels

Presate, solide sau cremoase, acestea sunt ultimele și cel mai des întâlnite texturi ale formulelor produselor de îngrijire a pielii, regăsite atât în rândul cremelor, cât și al serumurilor. Fiecare dintre ele este menită să transporte mai mulți ingredienți activi către piele și să o hidrateze mai intens decât o poate face o loțiune obișnuită. Pe lângă asta, se simt minunat pe piele așadar, iată de ce este atât de importantă textura produselor de skin-care.

Textura produselor de skin-care: tipuri

Produse de skin-care cu texturi presate

Serumurile conțin un ingredient specific, numit polimer, care este responsabil cu transformarea texturii. Deși odată aplicate par solide, acestea devin apoase și ușor de distribuit pe piele, iar cu ajutorul masajului poate penetra și mai bine pielea. După ce ai aplicat produsul vei observa că pielea se simte ca și când ar fi fost dată cu un balsam, iar asta pentru că se creează o barieră hrănitoare. Există multe alte produse care funcționează similar serumurilor- uleiurile, vaselina, dar aceasta este cea mai lejeră formulă dintre toate. Rezultatul? Obții o piele hidratată și catifelată, fără aspectul gras.

Produse de skin-care cu texturi solide

Atunci când aplici pe ten un produs cu o textură solidă, instant pare să formeze o peliculă pe piele, iar asta pentru că formulele de acest gen nu conțin cantități mari de apă, dar au capacitatea de a conține un nivel crescu de ingrediente active, ceea ce înseamnă că se păstrează pentru mai mult timp fără să fie nevoie de conservanți.

Textura produselor de skin-care: Produse de skin-care cu texturi cremoase

Formulele cremoase țin mai mult de experiența senzorială. Pielea recunoaște ingredientele datorită proprietăților pe care le aduc, motiv pentru care le acceptă fără să producă iritații. Mai mult, pielea rămâne hidratată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân