Super idei pentru ingrijirea tenului

articol
  • Publicat:
Super idei pentru ingrijirea tenului
Super idei pentru ingrijirea tenului

Orice procedura de ingrijire faciala trebuie sa tina cont de tipul de piele si de varsta. Pielea tanara si seboreica are nevoie de suplimentari de seleniu, zinc si vitaminele A si C. In plus, trebuie schimbate gamele de creme cu unele mai lejere si apoase. Primavara, se fac tratamentele dermatocosmetice de echilibrare a glandei sebacee care feresc pielea de acnee. Pielea tanara sau patata are nevoie de doze mari de betacaroten si vitamina C. Local, se fac tratamente de stabilizare a melanocitelor. In plus, se folosesc creme de fotoprotectie. Pielea matura nu are nevoie de pregatiri diferite decat daca intentionam sa facem plaja la vara. Se fac tratamente intense de hidratare si antirid, se relaxeaza zonele „problema“ cu toxina botulinica. In plus, acolo unde este cazul, se injecteaza filleri pentru a spori rezistenta pielii si se continua suplimentarile cu vitamine si minerale pentru a sustine productia unui colagen propriu de calitate. Pielea imbatranita sau uscata are cea mai mare nevoie de ingrijiri speciale. Suplimentarile locale si orale nu sunt suficiente. Adesea, folosim mezoterapia pentru a aduce ajutor chiar la locul „luptei“. Diaminoetanolol, acidul hialuronic, vitaminele si mineralele ne pot ajuta sa ne mentinem un aspect placut si sanatos toata vara ce va urma.

Viviana Iordache, medic specialist dermatolog
Peelingul este o metoda foarte buna de regenerare a pielii. Este ca si cum am tunde parul cand a inceput sa se degradeze. Dupa o astfel de serie de sedinte, pielea va fi mai neteda. O persoana care face peelinguri repetate va imbatrani mai greu. Fata care ne tradeaza varsta, in ciuda liftingurilor, capata o lumina care este greu de obtinut altfel.

Surse sigure de vitamine
Vitamina A  poate fi luata din morcov, cartof dulce, mango, spanac proaspat, rosii, brocolli, portocala
Vitamina C– surse excelente sunt grepfrutul, guava, kiwi, mango, portocala si papaya
Zinc – il gasim in carne rosie, fasole, nuci, fructe de mare si cereale integrale. Putem lua mineralele si din suplimentele din farmacii.
Seleniu – il putem lua din nucile braziliene, fructe de mare, oua, carne de pui si usturoi.

Cum faci sa fii frumoasa?
Orice terapie de regenerare si revigorare a tenului trebuie precedata de atenta evaluare a esteticienilor. Sunt singurii specialisti care isi pot da seama cu exactitate care sunt neajunsurile provocate de temperaturile scazute dar si de vantul extrem la nivelul pielii. Primul pas obligatoriu in orice tratament este exfolierea blanda a tenului. Indepartarea celulelor moarte este o conditie absolut obligatorie pentru ca terapiile faciale sa aiba efect maxim. Urmeaza alegerea cremelor, lotiunilor si serumurilor care dau cele mai rapide rezultate. Vedetele acestui sezon sunt retinoizii, acizii de fructe, vitaminele si peptidele. Regleaza procesul de regenerare a tegumentului si imbunatatesc calitatea fibrelor elastice. Este nevoie de doua luni de tratament pentru efecte vizibile. Si cum primavara este dedicata schimbarilor de look, mastile cu efect de lifting raspund cu brio cerintelor femeii moderne: piele impecabila, intr-un timp foarte scurt. Nu uitati niciodata de cei doi litri de apa pe zi. Nu-i puteti bea dintr-o suflare, dar puteti recurge la politica pasilor marunti. Un pahar o data pe ora este singura sansa sa strangeti capitalul hidric obligatoriu pentru ca pielea sa arate impecabil.

Avantajele masajului facial
1) Ne relaxam, pielea se destinde, ridurile se estompeaza, iar tenul devine din ce in ce mai luminos. Iata rezultatele minune ale masajului. A fost descoperit in urma cu mii de ani de chinezi si a ramas pana astazi una din retetele consacrate ale mentinerii frumusetii. Obtinem maximum de efect daca este facut de maini pricepute.

2) Miscarile trebuie sa se faca ascendent, de la barbie inspre zona fruntii si trebuie sa se faca usor. Tehnica nu sta in presiune puternica sau in miscari de frecare deosebit de tari. Intotdeauna, cand folosim creme antirid sau creme hidratante, pe zona pe care sunt riduri trebuie sa facem miscarile perpendiculare pe rid.

3) In clipa in care facem o miscare perpendiculara pe rid, pielea se destinde pe zona respectiva si mijloacele antirid, fie ele creme, particule, fiole, vor intra in santul respectiv si vor estompa ridul. Extractele de ovaz, germeni de grau, uleiul din seminte de struguri, caviarul sunt 

4) Efectul miscarilor usoare asupra santuletelor inestetice care ne imbatranesc figura este temporar. Masajul da insa rezultate spectaculoase in cazul tratamentelor de eliminare a acumularilor inestetice de lichid de sub ochi. Si in aceste situatii, corectitudinea miscarilor conditioneaza succesul terapiei.

5) In ceea ce priveste masajul ochilor, el trebuie facut cu miscari extrem de usoare. Cosmeticienele le numesc miscari de efloraj, adica e ca si cum ti-ai atinge fata cu o petala de trandafir. Ele trebuie sa fie dinspre unghiul extern al ochiului inspre unghiul intern, invers decat isi fac majoritatea persoanelor care prefera masajul acasa. Acesta este sensul normal de microcirculatie si noi, daca masam in sensul drenarii toxinelor si substantelor care se acumuleaza dupa o zi grea de munca, vom ajuta la drenarea zonei.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
4 mituri despre cosmetice
4 mituri despre cosmetice
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”