Solutii pentru tratarea tenului acneic

Fie ca ai inceput sa ai probleme cu acneea in anii de adolescenta, fie ca abia acum a devenit incomoda, aceasta afectiune a tenului se poate trata.
  • Publicat:
Solutii pentru tratarea tenului acneic
Solutii pentru tratarea tenului acneic

Fie ca ai inceput sa ai probleme cu acneea in anii de adolescenta, fie ca abia acum a devenit incomoda, aceasta afectiune a tenului se poate trata.

Pentru a reduce efectele inestetice ale tenului si a ameliora eruptiile locale, trebuie sa:

1. Alegi un purifiant pentru fata, special conceput pentru tenul acneic. Cele mai multe astfel de produse au formule bazate pe acid salicilic. Acidul acesta ajuta la curatarea fetei de urmele lasate de acnee.

2.
Curata tenul cu delicatete, fara sa vatami micild pustule cauzate de acnee. Uneori, interventia asupra acestora, cauzeaza urme adanci, greu de inlaturat. Daca acneea este violenta, spargerea pustulelor poate inrautati aspectul pielii prin declansarea altor scoriatii. Daca aceneea nu este foarte violenta, spalarea regulata a fetei este o solutie foarte buna de preventie a accentuarii afectiunii. Nu trebuie folosit gel exfoliator, deoarece acesta poate vatama micile rani de la nivelul pielii, agravand situatia.

3. Inainte sa te culci, asigura-te ca fata de perna este curata, si ca tu esti singura care utilizeaza perna respectiva. Fetele de perna absorb micile secretii de sebum in timpul noptii, fapt care poate agrava starea pielii fetei.

4. Daca ai parul lung, asigura-te ca este prins, inainte sa adormi. Sebumul din par poate interveni asupra sanatatii tenului, agravand acneea.

5. Daca folosesti o crema hidratanta pentru noapte, asigura-te ca ea nu este foarte grasa. Exista lotiuni soft, fara grasime, care contin agenti antibacterieni, solutii care protejeaza tenul de agravarea acneii.

6. Foloseste fonduri de ten fara grasimi. Orice produs cosmetic aplicat in exces,  dauneaza tenului. Cand cumperi un astfel de produs, citeste cu atentie indicatiile de folosire, pentru a preveni eventualele efecte negative asupra pielii fetei.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Cum scapam de pistrui?
Cum scapam de pistrui?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”