Sculptra și Laserul CO2 | Rejuvenarea pielii cu tehnologie de ultimă generație

Sculptra și Laserul CO2 | Rejuvenarea pielii cu tehnologie de ultimă generație

Colagenul este principala componentă a pielii care are un rol de susținere și fermitate, dând aspectul tânăr pielii tale.

Cu timpul, datorită vârstei și datorită expunerilor la factorii de mediu, corpul produce din ce în ce mai puțin colagen, iar colagenul produs este de calitate inferioară. Toate acestea duc la apariția ridurilor, la deshidratarea pielii și la un aspect mai îmbătrânit. 

Despre cum putem combate ridurile și aspectul neplăcut al pielii cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, ne vorbește Dr. Raluca Berheci, Medic specialist în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă în cadrul Loran Skin Clinique.

Sculptra și Laserul CO2, tratamentele revoluționare care alungă anii de pe chip

Ce este Sculptra?

Sculptra este un produs biodegradabil, steril, injectabil alcătuit din particule foarte mici de polimer sintetic, numit acid L poli-lactic (PLLA), ce promovează producția de colagen.

S-a demonstrat că prin producerea unui răspuns inflamator, microparticulele injectate sunt încapsulate de celulele sistemului imun, care astfel stimulează formarea de nou colagen. Acest proces creează volum gradual și suport pentru țesuturile de la locul injectării.

Este Sculptra un produs sigur?

Siguranța și eficacitatea acestuia a fost îndelung demostrată, acidul polilactic fiind aprobat pentru utilizare în estetică din anii 2000, dar acesta a fost folosit de-a lungul deceniilor pentru  fabricarea firelor de sutură chirurgicală, a plaselor pentru hernii și a altor tipuri de implanturi.

Când putem beneficia de acest tratament?

Pe masură ce îmbătrânim pielea, musculatura, țesutul adipos și osos de la nivelul feței se subtiază. Această pierdere de volum determină aspectul îmbătrînit și „căzut” al feței. După vârsta de 20 de ani pierdem gradual câte 1% din colagen și ajungem la o pierdere de pînă la 25% la vârsta de 40 de ani. Oricând apar semnele acestui proces, putem apela la procedură. Sculptra ajută la reducerea ridurilor fine, a pierderilor de volum, la reducerea laxității cutanate și la imbunătațirea aspectului global al pielii.

Efectul se instalează gradual și natural, fața este mai bine conturată, pielea este mai fermă și mai luminoasă, aspectul porilor și a cicatricilor postacneice se îmbunătățește.

Este aceasta o procedură dureroasă?

Înainte de procedură, se poate aplica cremă anestezică în zona de tratament și se injectează o cantitate mică de anestezic local la locul de inserție a canulei. Soluția injecatată la rândul ei se amestecă cu lidocaină (anestezic), astfel întreagă procedură este una rapidă și cu minim de discomfort.

Cât durează rezultatele?

Efectul tratamentului cu acid L polilactic este temporar, acesta durează până la 2 ani în funcție de fiecare pacient. Majoritatea pacienților necesită ședințe de întreținere.
Injecțiile se fac la intervale de 4-6 săptămîni, iar inițial se recomandă între 3 și 4 sesiuni, ulterior câte o singură ședință pe an.

Când NU se recomandă tratamentul cu Sculptra?

Pacienții care au o infecție locală (herpes, foliculită) nu pot beneficia de tratament decât după rezolvarea acesteia. De asemenea tratamentul nu este indicat pacientelor care sunt însărcinate sau care alăptează, cele care au o alergie la oricare din constituenții Sculptra sau la lidocaină, pacienții cu lupus sau alte boli ale colagenului, pacienții cu tulburări de coagulare sau care se află sub tratament antiagregant sau anticoagulant și pacienții care au tendința la vindecare cu cicatrici cheloide sau hipetrofice.

Ce este laserul fracționat CO2?

Acest tip de laser ajută la netezirea suprafeței pielii și la obținerea unui ten mai neted și mai strălucitor. Acesta funcționează printr-un procedeu foarte bine controlat (phototermoliză) care înlătură coloane foarte mici din tegumentul lezat atât de la suprafața pielii, cât și din stratul mai profund, iar ulterior prin procesul de vindecare se stimulează producția de celule noi și de colagen.

Se pot folosi cele 2 proceduri în același timp?

Da, acestea vor avea un efect sinergic și superior când sunt combinate, ambele țintind efectul de întindere a pielii și de stimulare a producției de colagen. În plus, prin folosirea laserului CO2 putem trata zone în care Sculptra nu poate fi injectată, de exemplu zona perioculară sau ridurile de deasupra buzei superioare.

Ce presupune perioada de recuperare?

După injectarea de Sculptra recomandăm masajul facial de 5 ori pe zi, timp de 5 minute, 5 zile. După tratamentul cu laserul fracționat se recomandă aplicarea unor creme special dedicate vindecării și recuperării rapide, astfel îngrijirile postprocedură sunt oarecum suprapuse.

Fiecare pacient este unic, iar indicațiile pentru planul de tratament (durata, intensitatea) se pun după un consult amănunțit inițial.

Citește și: Blefaroplastia: estetică sau necesitate? Ce trebuie să știi despre chirurgia pleoapelor

FOTO: Sutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Raluca Berheci - Medic specialist în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă
Dr. Raluca Berheci este Medic Specialist în Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Estetică în cadrul Loran Skin Clinique. Motivată de o fascinație profundă pentru complexitatea corpului uman, am ales calea medicinei, o decizie care nu doar m-a captivat, dar a devenit fundamentul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân