Sanatatea vine din apa termala!

Luna trecuta am avut ocazia sa vizitez Centrul de Dermatologie si Hidroterapie Avene din Franta. Am fost placut impresionata de tot ceea ce am vazut. Incepand cu peisajul si terminand cu modul in care sunt tratati pacientii.
  • Publicat:
Sanatatea vine din apa termala!
Sanatatea vine din apa termala!

Luna trecuta am avut ocazia sa vizitez Centrul de Dermatologie si Hidroterapie Avene din Franta. Am fost placut impresionata de tot ceea ce am vazut. Incepand cu peisajul si terminand cu modul in care sunt tratati pacientii.

In aceasta statiune termala totul se invarte in jurul apei miraculoase Avène, ce sta la baza tratamentelor pentru diverse afectiuni ale pielii. Particularitatea apei termale Avène consta in balanta dintre calciu si magneziu, care garanteaza eficacitatea in tratarea anumitor afectiuni ale pielii si toleranta tuturor tipurilor de piele.

Calitatile deosebite ale acestei ape termale au fost descoperite inca din 1736, cand un cal care suferea de o boala de piele s-a vindecat dupa ce s-a scaldat in izvorul termal si a baut apa de aici. In 1975, compania Pierre Fabre a construit Centrul Dermatologic de Hidroterapie Avène si a dezvoltat posibilitatile de tratament.

Astazi centrul are capacitatea de a trata 800 de pacienti simultan, iar datorita echipamentelor moderne ofera toate facilitatile de cazare si tratament pacientilor, adulti sau copii. Anul trecut, spre exemplu 2.300 de pacienti au beneficiat de tratamente in acest centru. Dintre pacientii tratati la Avène in 2007, 40% sufereau de dermatita atopica, 40% de psoriazis, 17,5% de pruruit, 2% de cicatrice, 0,50% afectiuni ale gurii si ale limbii.

3 saptamani de tratament imbunatatesc sanatatea pielii

Tratamentele sunt stabilite de catre medici dermatologi pentru fiecare pacient in parte. Programul zilnic include un tratament de baza, specific pentru toate patologiile si tratamente complementare. Majoritatea tratamentelor au 4 sesiuni pe zi. Tratamentul de baza consta in bai simple sau hidromasaj, dusuri spray pe tot corpul si bineinteles se bea apa termala Avène. T

ratamentul complementar consta in dusuri filiforme, dusuri localizate fata, gat si maini, dusuri la nivelul scalpului, aplicarea de comprese pe zonele de piele afectata, masaj subacvatic, pulverizari de apa termala sau spalaturi ale cavitatii bucale.

Tratamentele specifice cu produse de ingrijire a pielii Avène se realizeaza prin impachetari corporale, tratamente faciale si hidro-helioterapie – combinarea efectelor benefce ale apei termale si ale razelor ultraviolete.

Rezultate

Ce rezultate au aceste tratamente? Iata cateva statistici inregistrate in 2007 la pacienti. In cazul pacientilor cu dermatita atopica boala s-a redus in proportie de 48%. In cazul celor care s-au interant din cauza psoriazisului s-a inregistrat o imbunatatire a sanatatii pielii cu 52% dupa 3 saptamani de tratament. Aceste rezultate pozitive aduc si multe beneficii la nivel psihologic, si ajuta pacientii sa se integreze mai bine in societate. (…)

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Par frumos intr-o vara torida
Par frumos intr-o vara torida
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”