Refacerea dupa soare e prioritatea NUMARUL 1!

Daca te-ai ars la soare si te-ai intors acasa cu pielea descuamata sau patata atunci trebuie sa urmezi rapid un program de refacere cutanata. Gomajul cu microparticule de siliciu, rehidratarea cutanata, serurile cu vitamina C, cosmeticele din bucatarie (m
  • Publicat:
Refacerea dupa soare e prioritatea NUMARUL 1!
Refacerea dupa soare e prioritatea NUMARUL 1!

Gomajul este foarte important in aceasta perioada. Se folosesc creme de fata sau de corp care contin microparticule de siliciu abrazive. Masate pe piele, ele indeparteaza celulele moarte si sebumul inchistat la nivelul porilor. Varianta de gomaj „natural” foloseste malaiul grisat inglobat in albus de ou bine batut. Rehidratarea cutanata este urmatorul pas. Ea se obtine atat prin aportul zilnic de lichide si fructe, cat si prin tratament cosmetic. Cremele hidratante pot avea o textura lejera care nu lasa pielea lucioasa sau din contra pot sa fie mai grase, astfel incat sa impiedice evaporarea apei din tesut. Stergerea fetei cu zeama de la un castravete verde se spune ca are proprietati de hidratare cutanata. Cel mai bun tratament care reda pielii stralucirea si prospetimea naturala este cel bazat pe seruri care contin vitamina C stabilizata chimic. Aceste produse au rol in terapia anti-ageing pentru ca sunt puternic antioxidante, normalizeaza rata de exfoliere, stimuleaza regenerarea cutanata, reduc calibrul porilor, intaresc circulatia din piele si duc la normalizarea culorii tenului. Pentru iubitoarele de cosmetica pe baza produselor din bucatarie se poate folosi o masca de argila preparata cu zeama de la o lamaie verde. Ridurile sunt accentuate de expunerea la lumina si, de aceea, este recomandat pentru a fi reduse sa apelam la cremele cu acizi din fructe. O masca excelenta, nutritiva, este cea facuta dintr-un avocado cu coaja moale, care se amesteca bine cu o lingurita de miere. Se obtine astfel o pasta care intinsa pe ten timp de o jumatate de ora improspateaza suprafata cutanata.

Deoarece soarele modifica nuanta pielii transformand-o fie in rosu aprins sau in bronz cafeniu, exista riscul ca pielea sa se arda la un astfel de tratament. Prin urmare, trebuie profitat de sezonul rece pentru a urma sedintele terapeutice.

Cu alunitele la control
Toamna se numara si se masoara alunitele. Dupa ce ne-am petrecut vacanta pe litoral, chiar daca am folosit cu rigurozitate creme fotoprotectoare, e bine sa ne controlam sanatatea alunitelor. Diascopia computerizata sta la dispozitia celor cu alunite multe, care vor sa se asigure ca nu au probleme. Persoanele care fac acnee estivala o data intoarse din vacanta se pot reapuca de tratamentul medicamentos. Majoritatea medicamentelor administrate in acnee sunt fotosensibilizante si, de aceea, este evitata administrarea lor pe timpul verii. Tratamentele locale usuca si exfoliaza pielea si sunt mai bine tolerate in perioadele cu temperaturi medii: nici prea ridicate, nici prea scazute.

Sezonul neinsorit e ideal pentru tratamente!
Reintinerirea pielii, reducerea vinisoarelor, a porilor dilatati, a petelor cafenii de pe ten, a vergeturilor, celulitei, parului nedorit se incep toamna. Insa toate aceste probleme necesita fie sedinte multiple, fie timp pentru refacere. Sclerozarea capilarelor sparte pe picioare se face prin injectare, iar pentru ca medicamentul sa nu fie luat in torentul circulator si sa ramana in zona tratata este obligatorie folosirea ciorapilor elastici foarte stransi. Toamna este sezonul ideal pentru acest tratament.

MIHAELA LEVENTER, medic dermatolog DermaStyle
Persoanele care au manifestat alergii cutanate in antecedente ar trebui sa nu foloseasca pentru ingrijirea pielii produse din natura, ci sa apeleze doar la produsele speciale pentru piele sensibila din farmacii. Tratamentele medicale de reintinerire si refacere a pielii trebuie incepute toamna pentru a fi frumoase vara.

Text: dr. MIHAELA LEVENTER  

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân