Recapata-ti frumusetea ochilor!

Zona din jurul ochilor este deosebit de delicata si foarte sensibila. Aici se observa primele semne ale imbatranirii sau primele semne ale noptilor nedormite si ale oboselii.
  • Publicat:
Recapata-ti frumusetea ochilor!
Recapata-ti frumusetea ochilor!

Din fericire, in zilele noastre exista destule remedii pentru ochii obositi, pungile care apar uneori sub ochi, cearcane sau riduri. Toate aceste remedii te pot ajuta sa iti pastrezi ochii minunati, indiferent de varsta, chiar si in diminetile cand nici nu indraznesti sa te uiti in oglinda…

Pungile de sub ochi
Ochii par tristi si obositi cand apar asa-numitele “pungi”. Stresul, oboseala si efectele trecerii timpului pot accentua aceste pungi care nu arata deloc bine in jurul ochilor tai. Ochiul este inconjurat de o perna protectoare formata din mici granule de grasime, separate de pereti de tesut conjunctiv si sustinute de muschii ochiului. Micile “hernii” ale acestor pereti conjunctivi produc pungile sub ochi, asociate si cu acumularea de lichide si toxine. Pentru a scapa de aceste pungi inestetice trebuie sa folosesti produse care sporesc elasticitatea pielii si o tonifica.
 
Cearcanele
Cercurile de culoare inchisa de sub ochi te fac sa pari obosita, ies foarte tare in evidenta si din cauza diferentei de culoare, restul tenului tau pare palid. Cearcanele sunt de cele mai multe ori ereditare, dar stresul si oboseala le pot amplifica. Apar la inceput in coltul interior al ochiului si se raspandesc in linii curbe pe toata zona de sub pleoapa inferioara. Cearcanele sunt cauzate de acumularea toxinelor si de problemele de circulatie. Cand pigmentii din sange nu curg in mod adecvat prin vasele de sange si sunt blocati in tesuturile conjunctive, dau pielii o nuanta diferita de cea normala. Din aceasta cauza apar nuantele de galben, violet sau negru sub ochi. Pentru a scapa de problema cearcanelor trebuie sa folosesti produse ce contin substante speciale antiinflamatorii si agenti de tonifiere a micilor vase sanguine din jurul ochilor. In cazuri extreme, foloseste machiajul special pentru “camuflarea” cearcanelor foarte evidente. Poti folosi si produsele pe baze de plante sau infuzii din anumite plante care ajuta la prevenirea sau estomparea cearcanelor. Cunoscute pentru efectele lor benefice sunt ceaiul verde si arnica. Vitamina E este foarte buna pentru tonifierea vaselor de sange fragile.

Ridurile
Zona din jurul ochilor este in mod special predispusa ridurilor din cauza miscarilor repetate ale pleoapelor, expunerea la frig sau la razele solare. Primele semne ale imbatranirii apar intotdeauna in jurul ochilor. Pentru a scapa de riduri si liniile fine trebuie sa folosesti tratamentele anti-ageing si poti incepe folosirea produselor de prevenire a ridurilor cat mai devreme, chiar de la varsta de 20 de ani! Produsele pentru prevenirea sau tratarea ridurilor sunt bazate pe diferite principii naturale, cele mai raspandite fiind cele cu retinol, alge si diferite enzime. Ingrijirea pielii din jurul ochilor inca din tinere este foarte importanta in felul in care va arata aceasta dupa trecerea anilor. Sfaturi importante, precum demachierea obligatorie a acestei zone inainte de culcare sau folosirea cremelor hidratante de buna calitate nu trebuie ignorate.

Ochii obositi
Ochii rosii, umflati si pleoapele grele sunt efectele directe ale oboselii asupra ochilor. In afara unei nopti bune de odihna care sa reduca efectele stilului tau de viata asupra frumusetii, poti folosi produse cu formula speciala pentru ochii obositi sau chiar produsele naturale. Compresele reci cu infuzie de musetel iti aduc o stare de bine si ajuta la relaxarea muschilor oculari. Foloseste o crema hidratanta cu foarte putin mentol pe care sa o masezi delicat cu varfurile degetelor pe pleoape si in zona ochilor.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Imbraca-te in ton cu varsta ta!
Imbraca-te in ton cu varsta ta!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân