Puncte albe: cum scăpăm de ele?

Află ce sunt aceste puncte albe, cum apar, dar mai ales care sunt ingredientele minune care ne ajută să le îndepărtăm fără cicatrici.
  • Publicat:
Puncte albe: cum scăpăm de ele?
Puncte albe: cum scăpăm de ele?

Acneea, în general, este un adevărat coșmar, iar pentru o femeie, prezența ei sub formă de puncte albe este de-a dreptul frustrantă. Acestea apar atunci când celulele moarte, uleiul și murdăria sunt colectate în pori. Atunci când acestea blochează porii pot duce la bacterii și inflamații. De cele mai multe ori, punctele albe sunt cunoscute ca comedoane închise deoarece porii sunt acoperiți de un strat subțire de piele. Persoanele cu tenul gras sunt predispuse la prezența punctelor albe pe nas, iar asta din cauza excesului de sebum.

Puncte albe: ingrediente care te ajută să scapi de ele

Poți opta pentru ingredienți care luptă împotriva acneei, iar astfel cu ajutorul unei rutine de îngrijire poți preveni apariția punctelor albe sau chiar poți ajuta la vindecarea lor mai rapidă. Acidul salicilic și retinoizii sunt două ingrediente care au capacitatea de a elimina excesul de sebum și sunt potrivite și persoanelor cu pielea sensibilă. Există câteva reguli practice de care trebuie să ții cont pentru a preveni apariția punctelor albe: îndepărtează machiajul în fiecare seară ca porii să nu se blocheze, dezinfectează telefonul sau orice obiect intră în contact cu tenul tău și nu uita să schimbi mai desc fața de pernă pentru că bacteriile și uleiurile de pe față pot afecta calitatea pielii.

Cum să îndepărtezi punctele albe

Imediat după duș, când pielea este complet curată, folosește un prosop umed și cald ca o compresă pentru zona afectată. Atunci când vrei să extragi punctul alb este posibil ca acesta să se spargă imediat. Dacă nu se întâmplă acest lucru, nu insista. Dacă forțezi sau sângele începe să apară riști să te confrunți cu inflamații sau cicatrici. După ce extragi punctul alb cu succes, aplică pe zonă ca tratament peroxidul de benzoil pentru a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. Dacă porți machiaj, lasă zona respectivă să se vindece înainte de aplicare produselor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”