Ai grijă de pielea ta prin examinări dese cu aparate performante precum dermlite DL200

Știi de ce este important să fii conștient de aspectul și de sănătatea pielii tale? Deoarece atât alunițele și petele existente, cât și cele noi apărute trebuie monitorizate cu atenție, an de an sau chiar mai des în unele cazuri, pentru a preveni apariția cancerului de piele.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ai grijă de pielea ta prin examinări dese cu aparate performante precum dermlite DL200

Studiile arată că cei care își monitorizează alunițele existente pentru a observă modificări suspecte ar putea detecta melanomul în stadiile incipiente, atunci când este cel mai tratabil. Deoarece este mai probabil ca boala să apară ca o aluniță nouă, este important însă ca toată lumea să se familiarizeze cu toate alunițele de pe piele și să caute nu numai modificări ale acelor alunițe, ci și orice noi pete care pot apărea.

Cancerul de piele este cel mai frecvent diagnostic de cancer și este cel mai usor de prevenit cancer. Cele mai multe forme de cancer de piele sunt cauzate de razele UV ale soarelui (radiații ultraviolete).

Anual, zeci de mii de persoane sunt diagnosticate cu melanom, cel mai periculos tip de cancer de piele, și mulți nu supraviețuiesc. Monitorizarea frecventă, cu aparate speciale precum dermlite DL200, dar și un set de reguli de urmat, pot face că această problemă serioasă să nu apară sau, măcar, să fie descoperită din timp.

Să vedem ce poți face pentru a te proteja!

Ne place foarte mult să stăm la soare, însă există riscuri grave pentru sănătate, motiv pentru care este important să urmăm pașii corespunzători pentru a reduce riscul de cancer.

Într-o zi frumoasă și însorită, nu există nimic mai frumos decât să fii afară și să te distrezi, fie că mergi la o plimbare cu bicicleta, îi duci pe copii în parc, ieși la plimbare sau alergi. Dar, împreună cu distracția sub soare, apar riscuri grave pentru sănătate, inclusiv cancerul de piele și îmbătrânirea prematură rezultată din expunerea la razele ultraviolete puternice ale soarelui. Deși cancerul de piele este cel mai frecvent diagnostic de cancer, este și cel mai prevenibil cancer dacă iei măsurile adecvate pentru a vă reduce riscul.

Evită soarele, mai ales între orele 10 și 16. Acesta este momentul în care razele UV ale soarelui sunt cele mai dăunătoare. Folosește întotdeauna protecție solară și balsam de buze cu protecție UVA și UVB cu SPF 30 sau mai mult, chiar și în zilele înnorate, deoarece razele UV pot trece prin nori. Aplică întotdeauna protecție solară cu cel puțin 20 de minute înainte de a ieși la soare. Acest lucru îi permite protecției solare să între complet în pielea ta. Poartă ochelari de soare de calitate pentru a absorbi radiațiile UV, o pălărie cu bor larg și îmbrăcăminte din material natural cu mâneci lungi.

Protejează copiii de soare. Chiar și o singură arsură solară în timpul copilăriei sau adolescenței poate crește riscul de cancer de piele mai târziu, deci este important să  protejăm pielea copiilor. Copiii experimentează aproape un sfert din expunerea lor la soare pe tot parcursul vieții înainte de vârsta de 18 ani. Protejarea pielii în primii 18 ani de viață poate reduce riscul unor tipuri de cancer de piele cu până la 78%.

În timpul verii, nu lăsa copiii să meargă afară fără protecție solară care are un factor de protecție (SPF) de 30 sau mai mare, chiar și în zilele înnorate. Aplică de multe ori protecția solară, mai ales dacă intră în apă. Evită să expui copiii la soare între orele 10 și 16. Bebelușii, cu vârsta de 6 luni sau mai mici, ar trebui să nu fie expuși la soare. Pielea lor este prea sensibilă.

Cancerul de piele este cel mai prevenibil tip de cancer, cum spuneam. Prin urmare, este important ca medicul să îți examineze pielea o dată pe an pentru a rămâne sănătos, mai ales după vârsta de 50 de ani. Medicul va folosi aparatură performantă precum dermlite DL200. Acest aparat este un dermatoscop compact, ușor de transportat și depozitat, cu un design ergonomic, care oferă o imagine foarte clară a modificărilor pielii și a structurilor vasculare.

Dermlite DL200 poate face acest lucru fără utilizarea lichidelor de imersiune sau a altor elemente, datorită celor 15 LED-uri albe polarizate și 6 nepolarizate. Cu ajutorul adaptorului, la acest device pot fi conectate smartphone-uri, tablete și camere. Poate fi folosit de specialiști, dar și de cei care doresc să-și autoevalueze pielea. Cu ajutorul lui îți poți observa pielea, acasă, cel puțin o dată pe lună și așa poți descoperi la timp orice zonă suspectă a pielii. Este important să verifici pielea pentru a descoperi alunițe suspecte și să vorbești cu medicul tău dacă observi ceva neobișnuit.

De exemplu, dacă observi orice modificare a dimensiunii, formei sau înălțimii unei alunițe sau ai orice simptom nou, cum ar fi sângerări, mâncărime sau cruste, consultă imediat medicul.

De asemenea, roșeața, petele întunecate și colorarea inegală a pielii sunt toate exemple de cum ar putea arăta daunele solare pe față și corp. Este important să fii educat cu privire la diferitele moduri în care pot apărea daunele solare pe pielea ta, astfel încât să te poți proteja mai bine și să știi când să te consulți medicul.

Cancerul de piele este în creștere de zeci de ani. Melanomul este cel mai letal tip de cancer de piele. Unul dintre primele sale semne este schimbarea culorii, formei, texturii sau dimensiunii unei alunițe. În timp ce melanomul afectează de obicei adulții de 40 sau 50 de ani, medicii au raportat și persoane mai tinere cu cancer. Cea mai bună modalitate de a preveni melanomul, spun medicii, este să limităm expunerea la soare, mai ales în orele de vârf de la 10 la 16, să purtăm îmbrăcăminte de protecție, să purtăm protecție solară cu un rating SPF mare și să evităm bronzarea la solar sau alte metode artificiale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân