Protecția solară: cum să o reaplici peste machiaj

Protecția solară este cheia pentru prevenția arsurilor solare și semnelor premature de îmbătrânire, precum liniile fine și petele pigmentare.
  • Publicat:
Protecția solară: cum să o reaplici peste machiaj
Foto: shutterstock

Protecția solară este cheia pentru prevenția arsurilor solare și semnelor premature de îmbătrânire, precum liniile fine și petele pigmentare. Chiar dacă introduci protecția solară în rutina zilnică, ține cont de faptul că trebuie să o reaplici, mai ales dacă petreci foarte mult timp în soare.

Pe termen scurt, dacă nu reaplici factorul de protecție te poți confrunt cu arsuri pe față, roșeață sau usturime la atingere. Câteva zile mai târziu vei observa și că pielea se cojește și, de asemenea este accelerat cncerul de piele, dar și efectele de îmbătrânire precum hiperpigmentare, liniile fine, ridurile și pielea obosită. Indiferent că mergi la plajă, la piscină sau la birou, crema cu protecție trebuie reaplicată o dată la două-trei ore, mai ales pe timpul verii. Iarna, în schimb, mai ales dacă mergi cu mașina la birou, este suficientă aplicarea ei doar dimineața.

Cum reaplici protecția solară peste machiaj?

Din fericire protecția solară poate fi aplicată și fără să-ți ruinezi machiajul. Dacă folosești o cremă o poți aplica cu ajutorul unui burețel, exact ca atunci când îți aplici fondul de ten. O altă modalitate mult mai simplă este aceea de a folosi protecție solară de tip spray pentru a adăuga un strat proaspăt pe piele. Bineînțeles le poți folosi chiar pe amândouă, adică să aplici crema, iar pentru reîmprospătare spray-ul. Întotdeauna aplică o protecție solară cu factor cel puțin 30.

Înainte de a aplica protecția solară ia în vedere următoarele aspecte:

  • Nu sări peste rutina de îngrijire a pielii. Întotdeauna pregătește pielea, mai ales pentru machiaj. Folosește protecția solară ca bază.
  • Aplică produsul pe toată fața, inclusiv pe pleoape, buze, gât și urechi, la fel și când reaplici produsul.
  • Optează pentru formule ușoare care permit hrănirea pielii și care nu-ți distrug machiajul. Vei obține un aspect fresh și mai puțin uleios.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân