Păr sănătos: cum să-i redai strălucirea după ce l-ai vopsit

Iată câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi după ce te-ai vopsit dacă vrei să ai un păr sănătos și strălucitor, mai ales dacă a fost decolorat.
  • Publicat:
Păr sănătos: cum să-i redai strălucirea după ce l-ai vopsit
Cum să ai un păr sănătos după ce l-ai vopsit?

Dacă ai trecut până acum prin procesul de schimbare a culorii părului, cel mai probabil ai observat că firul de păr suferă anumite modificări, mai ales dacă produsele pe care le folosești sunt agresive, cum ar fi trecerea de la brunet la blond sau roșcat. Din propria experiență, schimbarea culorii părului mi-a adus satisfacție pe moment, însă ulterior, calitatea lui s-a schimbat, motiv pentru care am fost nevoită să renunț la părul lung pentru a reveni la un păr sănătos.

Știu, părul crește, dar calitatea lui se câștigă foarte greu. De fel părul meu este închis la culoare. Șaten închis, mai exact. Având și un păr foarte lung, am decis să îl vopsesc brunet, fiind ferm convinsă că această alegere va fi una permanentă. Până când pe timpul verii am tot văzut look-uri extrem de frumoase, cu un păr blond platinat absolut super care-mi tot făcea cu ochiul, motiv pentru care am luat decizia de a-l decolora.

Pentru o scurtă perioadă de timp m-am ales cu o culoare superbă, doar că trebuie să reții faptul că părul blond este greu de întreținut și costisitor. Mai exact, culoarea se schimbă destul de repede, textura lui poate fi afectată din cauza decolorării, iar acel luciu natural și sănătos se obține destul de greu. Nu a durat mult și am revenit la origini, dar cu un preț. Acela de a renunța la lungimea părului ca acesta să arate și să fie sănătos. Ce am făcut să-i redau strălucirea?

Cum să ai grijă de păr după ce l-ai vopsit?

Scapă de vârfurile arse/ despicate

Dacă părul este tuns cu regularitate, astfel scapi de porțiunile deteriorate și acesta poate crește mai repede și mai sănătos. Ideal este ca vârfurile să fie tunse o dată pe lună sau la cel mult trei luni.

Hidratează-l intens

După un proces agresiv de schimbare de look părul are nevoie de hidratare intensă, iar asta pentru că anumite produse pot schimba structura firului de păr. Folosește balsam și măști de păr sau chiar tratamente reparatoare pentru a reduce ruperea sau despicarea vârfurilor și pentru a îmbunătăți sănătatea părului. Fă acest lucru de cel puțin două ori pe lună.

Vrei un păr sănătos? Renunță la sursele de căldură

Ai auzit deseori că pentru un păr sănătos este nevoie să renunți la stylere precum placă de îndreptat, ondulator sau alte instrumente care te ajută să stiliezi părul. Dacă vrei bucle, poți încerca să folosești bigudiuri sau alte trucuri precum cordonul de la halat. Dacă vrei un păr drept, încearcă să-l îndrepți cu ajutorul periei rotative în timp ce-l usuci. Pentru mai mult volum îți recomand să usuci rădăcinile cu capul în jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cum să îngrijești părul creț
Cum să îngrijești părul creț
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân