Pacientul care își dorește o operație estetică trebuie să se asigure că defectul pe care și-l dorește corectat este real

  • Publicat:
  • Actualizat:
Pacientul care își dorește o operație estetică trebuie să se asigure că defectul pe care și-l dorește corectat este real
Sursa foto: Shutterstock

Cum știi că intervenția estetică pe care ai ales-o este cea mai potrivită? La fel ca în multe alte situații de viață, decizia de a opta pentru o operație estetică poate fi influențată și de factori externi, precum imagini din presă sau social media.

Pentru ca rezultatul final să fie însă unul pe măsura așteptărilor, recomandările medicale sunt cele care ar trebui să primeze, explică dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie estetică și Doctor în Științe Medicale.

Medicul mărturisește că trebuie să dedice o bună parte a fiecărei consultații demontării de mituri. Pe lângă întrebările normale înainte de orice intervenție, pacientele au și unele convingeri greșite, deprinse din surse nu tocmai de încredere, astfel că solicită intervenții estetice nepotrivite fizionomiei lor.

Majoritatea acestora provin din mediul online, de pe diferite forumuri sau grupuri de pe rețelele de socializare, unde persoane fără pregătire medicală își expun opiniile despre diferite proceduri chirurgicale estetice. Acest lucru este un impediment la prima întâlnire cu pacientul, pentru că trebuie să ne rezervăm timp la consultație pentru a demonta aceste idei preconcepute sau mituri, explică doctorul Nițescu.

Fiecare întrebare își găsește însă răspunsul și explicațiile necesare, tocmai pentru ca fiecare pacientă să primească recomandările și sfaturile potrivite, astfel încât rezultatul final să fie unul reușit.

Este cu adevărat importantă o discuție amplă, înainte de orice intervenție, având în vedere că multe așa-zise defecte fizice sunt rezultatul a zeci de ani de nesiguranțe de ordin emoțional.

Pacientul care își dorește o operație estetică trebuie să se asigure, înainte de toate, că defectul pe care și-l dorește corectat este real.

De exemplu, avem cazul unei paciente care are un nas nu foarte mare, dar care are o bărbie retrognată. Atunci, acestei paciente i se va părea că are nasul mare, când bărbia este, de fapt, în spate și creează această iluzie. Atunci, lucrurile se pot rezolva printr-o augmentare de bărbie, nu printr-o operație de rinoplastie, explică doctorul Cristian Nițescu.

Ține de datoria chirurgului estetician să prezinte realitatea așa cum este ea și, de multe ori, să ofere inclusiv suport psihologic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân