Operațiile estetice care îți transformă chipul. Cum poți să obții trăsături mai blânde

În cele mai multe cazuri, dacă știi să alegi operațiile estetice potrivite, vei șterge anii de pe chip și vei obține trăsături mai blânde.
Operațiile estetice care îți transformă chipul. Cum poți să obții trăsături mai blânde
Operațiile estetice care îți transformă chipul. Cum poți să obții trăsături mai blânde

Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde elasticitatea și semnele îmbătrânirii devin cel mai vizibile pe chip. Dar, în cele mai multe cazuri, dacă știi să alegi operațiile estetice potrivite, la sfatul chirurgului tău estetician, vei șterge anii de pe chip și vei obține trăsături mai blânde, mai armonioase.

„Mulți dintre pacienții mei care apelează la operații estetice, dincolo de cei care doresc să corecteze concret aspectul unei zone a feței, să zicem, a nasului, mai caută și efectul de rejuvenare. Cu alte cuvinte, vor să pară mai tineri. Procedurile nechirurgicale, precum fillere-le cu acid hialuronic și botox-ul sunt eficiente însă, de la o vârstă în sus, rezultatele mai bune se obțin chirurgical. Există proceduri care au efect de îmblânzire și de rejuvenare a trăsăturilor, cu efecte pe termen lung”, este de părere dr. Cristian Nițescu, medic primar în chirurgie plastică și estetică.

Ce să mai, să arăți ca cea mai bună versiune a ta nu a fost niciodată un vis atât de realizabil precum este în prezent, când opțiunile chirurgicale estetice sunt foarte variate și, de ce nu, pot fi combinate pentru rezultate de excepție. Iată care sunt procedurile pe care le poți face la nivelul feței, astfel încât să obții trăsături mai fine, un aspect tineresc și mai multă simetrie.

Profiloplasia: mai multe proceduri estetice simultan

Dacă nu știai, există combinație de proceduri estetice care, realizate simultan, te pot ajuta să obții un chip mai armonios. Este vorba despre profiloplastie care creează mai multă armonie a trăsăturilor faciale. Potrivit dr. Cristian Nițescu, în funcție de nevoie pacientului, profiloplastia vizează proporționalitatea feței în tot ansamblul ei.

„În timpul profiloplastie, realizăm concomitent trei proceduri estetice, respectiv rinoplastie – prin care este modificat un nas inestetic, implant de bărbie – pentru mai mult volum în zona vizată, având în vedere că, de multe ori, un pacient cu o bărbie prea îngustă poate părea că are nasul prea mare, așadar corectăm aceste discrepanțe. Și, totodată, realizăm implant la nivelul pomeților, dacă este necesar să adăugăm volum acolo. Astfel, după o profiloplastie, pacientul se poate bucura de un nou contur al feței, schimbările sunt majore”, explică dr. Nițescu.

Rinoplastia, pentru un nas perfect, în armonie cu fața

Nasul este organul central al feței, de aceea este imposibil ca eventualele disproporții și defecte să treacă neobservate. În general, dacă ai un nas prea mare, are o formă pe care nu o agreezi și nu îți flatează deloc înfățișarea, o rinoplastie te poate ajuta să îndulcești trăsăturile chipului.

Rinoplastia oferă o soluție completă pentru modificarea dimensiunii, lățimii și a vârfului nasului, inclusiv pentru corectarea aspectelor funcționale și a eventualelor deformări. „Prin această intervenție, transformăm semnificativ aspectul nasului, aducându-i armonie și echilibru în relație cu celelalte trăsături ale feței. Un nas armonios nu doar îmbunătățește, ci și luminează întregul chip”, arată dr. Nițescu.

Blefaroplastia – soluția pentru o privire mai blândă

Blefaroplastia, fie că vizează pleoapele superioare sau inferioare, se impune ca opțiunea ideală pentru cei ce caută echilibru și revigorare în intervențiile estetice. O soluție personalizată care remediază cu succes problemele specifice fiecărei zone a ochilor. Dacă mai adăugăm și că, în general, blefaroplastia elimină aspectul ochilor obosiți, o mare parte din ridurile de tip laba gâștii, pungile de sub ochi și ridică pielea căzută, este lesne de înțeles de ce această procedură este atât de populară printre pacienții de chirurgie estetică.

Rejuvenare subtilă și eficientă prin lifting de sprâncene

Chiar dacă nu se bucură de aceeași notorietate ca blefaroplastia, această procedură oferă o alternativă potrivită pentru a elimina aspectul lăsat al sprâncenelor și ridurile de pe frunte, redând chipului tău o expresie relaxată și odihnită. Dr. Cristian Nițescu subliniază că operația de lifting de sprâncene nu interferează cu utilizarea mușchilor faciali de expresie și nu schimbă în niciun fel expresia facială, contrar unor concepții greșite.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristian Nițescu - Medic primar chirurgie plastică și estetică
Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și își desfășoară activitatea în cadrul Royal Hospital, fiind și director medical al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, București, timp de zece ani. Are ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân