Motivul pentru care nu ar trebui să folosești același prosop de față mai mult de două ori

Se recomandă ca după trei utilizări să nu mai folosești același prosop, în special pentru a evita consecințele.
  • Publicat:
Motivul pentru care nu ar trebui să folosești același prosop de față mai mult de două ori
Foto: shutterstock

Cel mai bun mod prin care-ți poți începe dimineața este cu un duș care să-ți ofere un refresh. Știm, cel mai probabil vei folosi același prosop care stă de o săptămână pe caloriferul de la baie, dar cel mai bun lucru pe care-l poți face este să uiți de el. Prosoapele de baie în general absorb multă apă, acesta fiind un mediu excelent pentru apariția și dezvoltarea bacteriilor. Din acest motiv se recomandă ca după trei utilizări să se schimbe, în special pentru a evita consecințele.

Te poți confrunta cu acnee

Oricât ai fi de strictă în privința rutinii de îngrijire și folosirii produselor adecvate tenului tău există posibilitatea să te trezești din senin cu acnee pe față, iar vinovat pentru asta să fie chiar prosopul pe care-l folosești. Sebum, impurități și celule moarte, toate acestea rămân în prosop și devin un mediu excelent pentru bacterii. Ulterior, ele se înmulțesc și sunt transferate pe ten.

Îți irită pielea dacă folosești același prosop

Dacă folosești un prosop murdar nu numai că-ți vei sabota rutina de îngrijire pe care o ai pentru a-ți îmbunătăți aspectul pielii, ci vei face ca ea să devină mai sensibilă. Atunci când refolosești un prosop murdar, acesta este contaminat cu virusuri și fungi și pot răspândi infecțiile. Dacă acești germeni sunt prezenți pe ten, ea poate deveni roșie și iritată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân