Medicul dermatolog versus estetician: la cine mergem și când apelăm la ei?

Medicul dermatolog și esteticianul sunt experți în îngrijirea pielii, dar fiecare are o practică reprezentativă și servicii diferite.
  • Publicat:
Medicul dermatolog versus estetician: la cine mergem și când apelăm la ei?
Foto: shutterstock

În special persoanele care se confruntă cu un ten acneic vor apela la un medic dermatolog de încredere sau la un estetician pentru a ține afecțiunea sub control. Poate că într-o lume ideală nu ne-am fi confruntat cu acneea produsă de stres sau fluctuațiile hormonale lunare. Până atunci, rămâne să facem vizite în cabinetele medicale și de înfrumusețare ori de câte ori este nevoie. Dar care este diferența dintre medicul dermatolog și estetician? În ce situații apelăm la ei? Ambii sunt experți în îngrijirea pielii, dar fiecare în parte are o practică reprezentativă și servicii diferite.

Când mergem la medicul dermatolog?

În funcție de problemele specifice ale pielii trebuie să apelezi la medicul dermatolog. Specialistul poate diagnostica leziuni ale pielii, noi iritații, sensibilități și să-ți țină anual alunițele sub observație. Tot medicul dermatolog poate trata noile afecțiuni sau cele deja existente pe piele care se înrăutățesc și îți pot prescrie tratamentul. Un estetician nu va putea pune un diagnostic și nici nu va putea prescrie tratamentul pentru acnee sau melasmă.

Un alt aspect care poate fi determinat de medicul dermatolog este legat de simptomele care pot ascunde alte probleme medicale precum sindromul ovarelor polichistice sau bolile de tiroidă. Dacă pacienții se confruntă cu schimbări drastice ale texturii părului sau cu căderea părului, specialistul dermatolog îți va spune că ar putea fi o problemă a glandei tiroide sau o problemă asociată scalpului.

Când mergem la estetician?

Esteticianul oferă servicii de înfrumusețare precum tratamente faciale, extracții, microdermabraziune și peeling-uri. Odată ce medicul dermatolog îți pune un diagnostic cu privire la o afecțiune a pielii, un estetician te va ajuta să-ți creezi o rutină astfel încât să ameliorezi problemele cu acneea, de exemplu, problemele superficiale sau să îmbunătățești aspectul pielii.

Medicul dermatolog și esteticianul, un duo sănătos pentru piele

În funcție de problemele cu care pielea ta se confruntă, dermatologul îți poate recomanda un estetician și viceversa. Un peeling chimic sau o microdermabraziune pot fi realizate de un estetician și, în același timp, pot fi tratate medical.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân