Masti la indemana pentru orice ten

Pentru mastile pe care ti le propunem nu trebuie sa folosesti decat ingrediente naturale care se gasesc in orice casa. Usor de preparat si naturale, reprezinta un remediu sanatos pentru orice tip de ten.
  • Publicat:
Masti la indemana pentru orice ten
Masti la indemana pentru orice ten

Fie ca ai probleme ale tenului cauzate de secretia excesiva de sebum, fie ca ai pielea prea uscata sau imbatranita, mastile hidratante pe care ti le propunem te ajuta sa obtii tenul impecabil pe care l-ai visat intotdeuna. In general, mastile trebuie sa stea timp de 10-15 minute pe fata, dupa care ele se clatesc bine cu apa calduta si se aplica un strat subtire de crema hidratanta.

Masti de casa pentru toate tipurile de ten

– o lingurita si jumatate de argila verde
– jumatate de lingurita de caolin (argila de culoare alba)
– o lingurita si jumatate de gel de aloe vera
– 2 picaturi de ulei esential de trandafir

Amestecati cele doua tipuri de argila si apoi adaugati celelalte componente. Asezati amestecul in frigider si pastrati-l in acest fel timp de pana la 4 saptamani. 

– o lingurita de iaurt la temperatura camerei (fara grasime)
– o lingurita de miere

Se aplica amestecul pe fata si se lasa timp de 15 minute ca sa isi faca efectul. Apoi se indeparteaza cu o bucata de panza de bumbac umezita in apa calduta. Daca ai pielea extrem de uscata, adauga o linngurita de miere in plus mastii. Daca ai pielea grasa, adapteaza masca la tipul tau de piele cu ajutorul a doua picaturi de lamaie verde.

Masca de casa pentru ten mixt

– 6 petale proaspete de trandafir
– 2 lingurite de apa de trandafiri
– 1 lingurita de iaurt
– 1 lingurita de miere

Petalele de trandafir se sfarama in apa de roze. Se adauga apoi iaurtul si mierea. Amesteca bine si aplica masca pe fata. Las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste bine cu apa calduta.

Masca de casa pentru ten gras

Capsunele si sucul de lamaie contin agenti astringenti naturali, foarte indicati in tratarea tenului a carui secretie de sebum depaseste limitele firesti.

– o lingurita de suc de lamaie verde
– un albus de ou
– 3 lingurite de miere
– o cupa de capsune

Amesteca si sfarama ingredientele de mai sus. Intinde pasta pe fata si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste. Reteta pentru aceasta masca este destinata pentru doua folosiri. De aceea, atunci cand o prepari, invita o prietena si aplicati masca amandoua.

Masca de banane pentru ten gras

– o banana coapta
– o lingurita de miere
– cateva picaturi de suc de lamaie sau de portocala

Amesteca ingredientele si aplica masca timp de 15 minute. Clateste cu apa calduta, apoi cu apa rece.

Masti de casa impotriva acneii si a punctelor negre

– jumatate de ceasca de rosii taiate feliute
– jumatate de ceasca de frunze proaspete de menta
– un varf de lingurita de talc sau amidon

Se tine pe ten 20-30 de minute; se inlatura, se scot punctele negre, dupa care se spala fata cu felii de rosii, cate 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta; tratamentul dureaza trei-patru saptamani si este util in tratarea acneei.

– argila alba
– o lingurita de miere
– apa

Amesteca doua parti de apa cu o parte argila, adaugand treptat mierea. Daca amestecul este prea gros, subtiaza-l cu un pic de apa. Lasa masca sa actioneze timp de un sfert de ora si apioi clateste bine cu apa calduta. Daca ai tenul uscat, poti sa aplici aceasta masca, cu singura mentiune de a dubla doza de miere.

Masca de casa pentru ten uscat

– o lingurita de lapte praf
– o lingurita de arahide pisate
– o lingurita de miere
– o lingurita de gel de aloe vera
– 2 picaturi de ulei esential

Amesteca bine ingredientele de mai sus, aplica pasta pe fata si apoi clateste cu apa calda. Masca trebuie lasata sa actioneze timp de 15 minute.

Masca de casa pentru ten sensibil

– o ceasca de iaurt (racit)
– jumatate de ceasca de faina de ovaz
– o lingurita de miere

Amesteca ingredientele si apoi aplica amestecul astfel obtinut pe fata. Inlatura masca dupa 15 minute folosind o bucata de panza de bumbac fina. Aceasta masca este foarte buna si pentru tenul gras, in conditiile in care mai adaugi si cateva picaturi de lamaie. Daca ai tenul uscat, pune doua lingurite de miere in plus.

Masca de casa pentru ten imbatranit

– 3 linguri de zahar
– 4 linguri de apa calda

Topeste zaharul in apa. Asigura-te ca granulele au fost dizolvate inainte de a aplica masca pe piele. Aplica masca si asteapta 10 minute, dupa care clateste.

Uleiurile esentiale grupate in functie de ten:
Se gasesc sub forma de capsule in magazine sau in farmacii.

Pentru pielea normala: lemn de cedru, muscata, iasomie, levantica, soia, arahide, portocala, palmarosa, trandafir, ylang-ylang, arbore de ceai.

Pentru ten mixt: muscata, lemn de trandafir, ylang-ylang.

Pentru ten imbatranit: arajide, seminte de morcov, lemn de cedru, iasomie, muscata, levantica, portocala, ulei de castor, germeni de grau, lemn de santal, traandafir, ylang-ylang.

Pentru ten gras: lemn de cedru, muscata, levanticaa, ylang-ylang, lamaie, menta, patchouli, lemn de santal, ienupar, coriandru, lamaie verde, grapefruit, trandafir, rozmarin, eucalipt, mandarina rosie, mirt.

Pentru ten sensibil: mustetel, trandafir, lemn de trandafir, morcov, iasomie.

Articol exclusiv online (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Invata sa te relaxezi!
Invata sa te relaxezi!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”